Τοπικές εκδηλώσεις για την οργάνωση της 19Γ

Συνεχίζονται οι τοπικές συνελεύσεις και εκδηλώσεις στις σχολές και στις γειτονιές για την οργάνωση του μεγάλου πανελλαδικού αντιφασιστκού ραντεβού της 19ης Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Tην Τρίτη 18/12 έγινε συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ N. Κόσμου-Κουκακίου. Συμμετείχαν καλλιτέχνες από το θέατρο Εμπρός, μετανάστες από την Αντιφασιστική Ομάδα Αλβανών, από το Σύλλογο Αλβανών, από την Ένωση Ελεύθερων Σύριων, τους πρόσφυγες που μένουν στο Δουργούτι, αγωνιστές από τη λαϊκή συνέλευση Κουκακίου, από το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη Λαϊκή Συνέλευση Νέου Κόσμου. Έγινε συζήτηση για τη σημασία της "19 Γενάρη" αλλά και για τις φήμες που κυκλοφορούν για άνοιγμα γραφείων της ΧΑ στο Νέο Κόσμο ή στο Κουκάκι. Βγήκε σχετικό ψήφισμα και αποφασίστηκαν μία σειρά δράσεις όπως περιοδείες στα θέατρα της περιοχής, στον αθλητικό σύλλογο Πήγασος και στα σχολεία. Ορίστηκε επόμενο ραντεβού την Παρασκευή 11 Γενάρη. «Ούτε να το σκεφτούν», αναφέρει το ψήφισμα. «Φήμες κυκλοφορούν τελευταία ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής σκοπεύουν να ανοίξουν γραφεία στο Κουκάκι ή στο Νέο Κόσμο. Στις γειτονιές μας είναι ανεπιθύμητοι. Όπως απαντήσαμε στις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών στη γειτονιά μας, έτσι και ακόμα πιο έντονα θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ναζιστική πρόκληση να ανοίξουν «γραφεία»-ορμητήρια για τις δολοφονικές τους επιθέσεις».

Εκδήλωση είχε την Πέμπτη 20/12 η ΚΕΕΡΦΑ Ελληνικού. Ομιλητής ήταν ο Χρήστος Κορτζίδης Δήμαρχος Ελληνικού, ο οποίος θύμισε την άμεση κινητοποίηση που έκανε ο κόσμος της περιοχής το Σάββατο 24/11 όταν οι Χρυσαυγίτες προσπάθησαν να πατήσουν το πόδι τους στο Ελληνικό. Η Μαρία Παπαδοπούλου πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο τόνισε ότι το εργατικό κίνημα χρειάζεται να απομονώσει τους φασίστες και ότι πρέπει τα ΔΣ να τους πετάξουν έξω από τα σωματεία όπου υπάρχουν. Ο Μάνος Νικολάου εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ αφού απάντησε σε μία σειρά μύθους που υπάρχουν γύρω από τους μετανάστες τόνισε τη σημασία της 19ης Ιανουαρίου για το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος. Ορίστηκε νέο ραντεβού την Πέμπτη 3/1.