Η 20σέλιδη Εργατική Αλληλεγγύη: Άρχισαν τα όργανα!

Εργαζόμενοι από διάφορους χώρους, αντιρατσιστές και αντιφασίστες από την ΚΕΕΡΦΑ, μαθητές και φοιτητές, παλιοί αγωνιστές, όλοι βρέθηκαν στη Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης που έγινε το Σάββατο 12 Γενάρη στο "Ρομάντζο", στην οδό Αναξαγόρα όπου βρίσκονται και τα γραφεία της εφημερίδας και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

Από τις 8 το απόγευμα και μετά, η Αναξαγόρα ήταν πολύ πιο ζωντανή από ότι είναι συνήθως τα Σάββατα. Ο χώρος των παλιών τυπογραφείων όπου θα ανοίξει αντίστοιχος χώρος με το Bios στην Πειραιώς "εγκαινιάστηκε" από όσους αγωνιστές και αγωνίστριες έκαναν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις κινηματικές υποχρεώσεις και ήρθαν να διασκεδάσουν και να ενισχύσουν την Εργατική Αλληλεγγύη να γίνει 20σέλιδη μόνιμα.

Από νωρίς ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Σιδηρά και τη Φένια Χρήστου να μας καλοσωρίζουν με κλασικά ροκ κομμάτια, ελληνικά και ξένα, μπαλάντες και δικά τους τραγούδια. Με μια πρόσκληση αξίας 10 ευρώ μπορούσε κανείς να απολαύσει σπιτικό φαγητό και κρασί. Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες της ΕΑ είχαν φροντίσει να μαγειρέψουν με πολύ μεράκι διάφορα φαγητά.

Στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και μουσική από Dj's που με την παρουσία τους έδειξαν την εκτίμηση τους στην Εργατική Αλληλεγγύη. Προηγήθηκαν οι Motivo4 με την τραγουδίστρια του γκρουπ, Άννα Καρλαύτη να θυμίζει ότι έχουν τραγουδήσει ξανά σε κινηματικά ραντεβού, αλλά και το Φεστιβάλ της ΚΕΕΡΦΑ και να κάνει κάλεσμα για τις 19 Γενάρη.

Ακολούθησε ο Dj Gosla με μουσική που έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσουν οι πρώτοι χοροί. Οι επόμενοι που ανέβηκαν να παίξουν ήταν οι Radio Sol. "Θα παίξουμε χορευτικά και αντιφασιστικά τραγούδια" ήταν τα πρώτα τους λόγια και ξεσήκωσαν όσους βρίσκονταν στο "Ρομάντζο". Ανάμεσα στις μουσικές έγινε χαιρετισμός-κάλεσμα από τη Νίκη Αργύρη, εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ για τις 19 Γενάρη, ενώ η Λένα Βερδέ εκ μέρους της Εργατικής Αλληλεγγύης ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και έδωσε την... είδηση της βραδιάς λέγοντας πως το επόμενο φύλλο της εφημερίδας θα έχει 24 σελίδες για να καλύψει όλα τα θέματα από τις απεργίες μέχρι τις τελευταίες ετοιμασίες για την "Αθήνα-Πόλη Αντιφασιστική".

Πολύ γέλιο και πειράγματα έβγαλαν τα αποτελέσματα της λοταρίας που είχε 19 διαφορετικά δώρα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν προσφέρει μετανάστες από τα μαγαζιά τους. Ο αριθμός των δώρων έγινε αντικείμενο σχολιασμού με γνωστή φράση: "19 δώρα; Τυχαίο. Δεν νομίζω!", ενώ οι τυχεροί έδειχναν τα δώρα τους μεταξύ των οποίων σειρά βιβλίων από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο που είχε μεταφερθεί για τις ανάγκες της βραδιάς στην Αναξαγόρα.

Ο χορός κράτησε μέχρι νωρίς το πρωί αφού ο Dj Andrew Banner φρόντισε το κέφι να διατηρηθεί και να ανάψει με τις μουσικές του επιλογές. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την ενίσχυση, συνεχίζουμε με την 20σέλιδη Εργατική Αλληλεγγύη να ξεφορτωθούμε Μνημόνια, τρόικα, συγκυβέρνηση και νεοναζί, να ανοίξουμε το δρόμο για το Σοσιαλισμό!