ΠΟΕ ΟΤΑ: Όχι ΣΔΙΤ - Όχι στις διώξεις

Στάση εργασίας και κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) οργάνωσε την Τρίτη 29/1 η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνεργασία και με το Δήμο Φυλής ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια παρά την επιθετική στάση των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωση της αυτή είναι η τρίτη δημοπρασία που γίνεται αφού η τρικομματική κυβέρνηση, ο ΕΣΔΝΑ και ο Περιφερειάρχης Σγουρός προωθούν «την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) για 27 χρόνια στα μεγάλα επιχειρηματικά, εργολαβικά και εκδοτικά συμφέροντα».

Επίσης, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για την Υγεία που θα γίνει την Πέμπτη 31/1 στο Υπουργείο Υγείας.


Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για να υπερασπιστεί τον εργαζόμενο του Δήμου, Μιλτιάδη Ευσταθιάδη, που κινδυνεύει με απόλυση, αφού έχει τεθεί σε «αυτοδίκαιη αργία» με άδικες κατηγορίες για δήθεν κλοπή ή καταστροφή μιας κάμερας κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στην παραλία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Ευσταθιάδης συμμετείχε σε κινητοποίηση του Δήμου και άλλων φορέων για να ελευθερώσουν την πλαζ του Ελληνικού από κάγκελα που είχαν τοποθετήσει διάφοροι επιτήδειοι. Η ενοχή του βασίστηκε στην γραπτή κατάθεση ενός «μάρτυρα» που ποτέ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Η ανακοίνωση των εργαζόμενων εξηγεί ότι αν περάσει αυτή η απόλυση θα είναι «εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να εφαρμόσει ακόμα ένα τρόπο απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα».

Η ανακοίνωση κλείνει με κάλεσμα προς τα συνδικάτα να συμπαρασταθούν στον διωκόμενο εργαζόμενο και να ζητήσουν την ανάκληση της διάταξης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.