Σάββατο 9 Φλεβάρη: Kλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αυτά τα γραφεία δεν θα λειτουργήσουν. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν χιλιάδες αντιφασίστριες και αντιφασίστες από τους Αμπελόκηπους και το Γκύζη, από τα Ιλίσια και του Ζωγράφου, από του Παπάγου, το Ψυχικό, το Χολαργό, την Αγ. Παρασκευή και το Χαλάνδρι αλλά και από ολόκληρη την Αθήνα και την Αττική, καλώντας το Σάββατο 9 Φλεβάρη σε μεγάλη συγκέντρωση στη 1μμ στην διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας και πορεία μέχρι τα νέα γραφεία των φασιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Είναι οι χιλιάδες απλών εργαζόμενων και νεολαίων που ανατριχιάζουν βλέποντας τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να έχουν ανοίξει τα κεντρικά τους γραφεία σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της Αθήνας, πάνω στην Μεσογείων στους Αμπελόκηπους. Ο ασημένιος μαίανδρος που κρέμεται έξω από το 4όροφο κτήριο, την Κεντρική Διοίκηση όπως ονομάζουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ τα νέα τους γραφεία, στα πρότυπα των ναζιστικών Κομαντατούρ, προκαλεί οργή και τάσεις εμετού σε δεκάδες χιλιάδες λαού που περνάει κάθε μέρα από μια από τις σημαντικότερες εισόδους στο κέντρο της πόλης.

Η ξεδιάντροπη πρόκληση των νεοναζί να στήσουν μια νέα Κομαντατούρ απέναντι ακριβώς από το υπουργείο Προ.Πο. δίπλα στην κεντρική διοίκηση των ΜΑΤ και των δολοφονικών ομάδων καταστολής ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, και λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Πεντάγωνο αποδεικνύει κατ' αρχήν την άμεση σύνδεση των, “αντισυστημικών” κατά τα άλλα, φασιστών με τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής. Κάνουν οφθαλμοφανές πως τα γραφεία τους δεν αποτελούν απλά γραφεία κόμματος αλλά κέντρα παρακρατικών μηχανισμών, εκπαίδευσης και εξόρμησης των νυχτερινών ταγμάτων εφόδου.

Όπλα, ασπίδες, κράνη, οι διάφοροι μπράβοι που είναι ακροβολισμένοι στις γωνίες, τα μαύρα τζιπ με τα φιμέ τζάμια και οι πορτιέρηδες που έρχονται κατ' ευθείαν από τις μαφιόζικες συμμορίες προστασίας της νύχτας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για το ποια είναι η λειτουργία των γραφείων τους.

Ανεπιθύμητοι

Όμως δεν θα τους περάσει. Ήδη δεκάδες σωματεία, σύλλογοι, φορείς και συλλογικότητες οργανώνουν την πρώτη μαζική απάντηση στις 9 Φλεβάρη με σκοπό να βροντοφωνάξουν πως οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή.

“Οι Αμπελόκηποι, οι γύρω περιοχές, η Αθήνα ολόκληρη δεν δέχεται πουθενά το ρίζωμα του φασισμού και των χειρότερων εκπροσώπων του. Δεν πρόκειται να δεχτούμε τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και την προσπάθειά της να διεισδύσει στην Αθήνα”, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που έβγαλε το συντονιστικό των συλλογικοτήτων που συνεδρίασε στους Αμπελόκηπους με την συμμετοχή αντιπροσώπων και εργαζόμενων από μια σειρά φορείς.

Σύλλογοι εκπαιδευτικών όπως ο τοπικός σύλλογος δασκάλων, όλοι σχεδόν οι σύλλογοι εργαζόμενων των νοσοκομείων της περιοχής όπως αυτό του Γ.Ν. Γεννηματά που πριν λίγες μέρες έριξε πόρτα στους χρυσαυγίτες που πήγαν να δώσουν “αίμα για έλληνες”, όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ και του Πολυτεχνείου, Ο σύλλογος εργαζόμενων Γ.Γ. Βιομηχανίας και Ανάπτυξης, οι σύλλογοι εργαζόμενων αλλά και εκπαιδευτικών των ΑΕΙ, σύλλογοι εργαζόμενων στους Δήμους γύρω από την Κομαντατούρ, αλλά και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από τις γύρω περιοχές ετοιμάζονται να στείλουν το μήνυμα πως στην περιοχή τους δεν πρόκειται να επικρατήσει ο φόβος και η τρομοκρατία.

“Το Δ.Σ. των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας από την πρώτη στιγμή έβγαλε ανακοίνωση καλώντας τόσο τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όσο και τους απλούς εργαζόμενους και νεολαίους της περιοχής να καταδικάσουν το άνοιγμα των γραφείων των νεοναζί. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 9 Φλεβάρη και καλούμε όλο τον κόσμο να διώξει τα γραφεία τους και από τους Αμπελόκηπους και από παντού”, τονίζει στην Ε.Α. ο Κώστας Καταραχιάς.

“Θεωρούμε χρέος μας να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στα γραφεία των φασιστών 500 μέτρα από την γειτονιά μας”, τόνισε η Ράνια Νενεδάκη, Δημοτική Σύμβουλος Ζωγράφου με το Κίνημα στην Πόλη που κάλεσε σε συντονισμό τους τοπικούς φορείς και συλλογικότητες του Ζωγράφου ώστε να οργανωθεί με μαζικούς όρους η κινητοποίηση στις 9 Φλεβάρη.

“Οργανώνουμε την κινητοποίηση με τον αέρα της νίκης μετά την 19 Γενάρη. Ξεκινάμε μια σειρά από εξορμήσεις στην γειτονιά σε όλους τους εργατικούς χώρους και στα σχολεία, στους φοιτητικούς συλλόγους στα σωματεία των εργαζόμενων, με μηχανοκίνητες πορείες και πικετοφορίες στην γειτονιά, με αφισοκολήσεις και πανό, θα ξεσηκώσουμε όλο τον κόσμο και θα τα κλείσουμε τα γραφεία των δολοφόνων. Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην γειτονιά μας”, εξήγησε εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου, Ιλισίων Γουδιού ο Γιώργος Τσαμούρης.