Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Περιστέρι

Επίθεση ομάδας Χρυσαυγιτών σε σπίτι μεταναστών από το Πακιστάν έγινε το βράδυ της Παρασκευής 25/1 στο Περιστέρι. Την καταγγελία έκανε η τοπική ΚΕΕΡΦΑ, που καλεί το Σάββατο 2 Φλεβάρη στις 11πμ αντιφασιστική συγκέντρωση στο πάρκο Τζον Κένεντι και Αραχώβης, απευθυνόμενη σε φορείς, σωματεία, εργαζόμενους και νεολαίους της περιοχής, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι ένοχοι της επίθεσης, τραμπούκοι και ληστές της Χρυσής Αυγής και έξω οι φασίστες από το Περιστέρι.

«Οι τραμπούκοι αφού πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα και προσπάθησαν να ανοίξουν τα παράθυρα μπήκαν τελικά στο σπίτι κυριολεκτικά από την πίσω πόρτα. Κουβαλούσαν μαζί τους ρόπαλο, μαχαίρια και σφυρί και τρομοκράτησαν τους μετανάστες που κλειδώθηκαν σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού για να προφυλαχθούν», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου. «Δε σταμάτησαν εκεί όμως, αφού έκλεψαν ένα λάπτοπ, 40 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι μετανάστες κάλεσαν την αστυνομία η οποία παρ' ότι ήρθε δύο φορές στο μέρος το μόνο που έκανε ήταν να συστήσει στους κάτοικους του σπιτιού να κάνουν μήνυση για κλοπή και να είναι “πιο προσεκτικοί στον τρόπο που καταγγέλλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις”.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε κλήση στο τηλέφωνο που κλάπηκε απάντησε ένας από τους τραμπούκους που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής πολλές φορές και απείλησε τη ζωή των μεταναστών και μελών της ΚΕΕΡΦΑ που σπεύσαμε στο σπίτι για βοήθεια. Οι δηλώσεις υπάρχουν μάλιστα σε ηχογραφημένο μήνυμα. Όλα αυτά μπροστά στους αστυνομικούς που, παρότι άκουγαν τις απειλές, επέμεναν ότι “δεν γίνεται να τους ενοχλούμε τόσες φορές για ένα συμβάν”.