...και στις διώξεις

Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από τις μαζικές απεργίες χρησιμοποιεί τις επιτάξεις, την αστυνομική βία και τη ΧΑ για να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το πρωτοφανές κύμα διώξεων εναντίον αγωνιστών στα Χανιά. Πρόκειται για αγωνιστές που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη μεγάλη πορεία τον Φλεβάρη του 2012 κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας και στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου ύστερα από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Χανίων και άλλων μαζικών φορέων και οργανώσεων πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης ενώ είχε προηγηθεί προσπάθεια να εμποδιστεί από τα ΜΑΤ.

Συνολικά διώκονται 23 άνθρωποι. Ουσιαστικά η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει μια βιομηχανία διώξεων στα Χανιά, τα οποία βρίσκονται στην πρωτοπορία της αντιμνημονιακής και αντιρατσιστικής πάλης και αποτελούν ένα αγκάθι στα πλευρά της κυβέρνησης. Δεν θα τους περάσει! Η απάντηση μπορεί να δοθεί με την οργανωμένη δράση των εργαζομένων και με την εξάπλωση των απεργιών ώστε να γίνουν διαρκείας.

Την Τρίτη 5/2 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, ενώ την Πέμπτη 7/2 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την 28/10/2011 στα Δικαστήρια Χανίων και ώρα 9πμ.