Βοήθεια στο Σπίτι: Απεργία ενάντια στη διάλυση

Με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία 13 και 14/2, απάντησαν οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι και άλλων κοινωνικών δομών των δήμων, στην προσπάθεια διάλυσης και επερχόμενης ιδιωτικοποίησής τους, με πρώτο βήμα τη μη ανανέωση των συμβάσεών εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας τους, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και το σταμάτημα των σχεδιασμών της κυβέρνησης για ξεπούλημα των προγραμμάτων αυτών μέσω «κοινωνικών συνεταιρισμών». Εκατοντάδες έδωσαν το παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/2 στην πλ.Κλαυθμώνος. Από τη Χαλκιδική, τη Φλώρινα, τη Δυτική Ελλάδα, τη Μαγνησία, τις Σέρρες, την Ξάνθη, την Αργολίδα, τη Λέσβο, την Ηλεία, την Εύβοια κι από πολλά ακόμα μέρη, οι απεργοί διαδήλωσαν παρά την καταρακτώδη βροχή μέχρι το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

“Εκ μέρους των εργαζόμενων στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, έχουμε να καταγγείλουμε ότι αυτή τη στιγμή οι συμβάσεις μας είναι στον αέρα. Δεν μας έχουν ανανεώσει όπως μας έχουν υποσχεθεί”, είπε στη συγκέντρωση ο Νικηφόρος Παπαδόπουλος, εργαζόμενος στα ΚΗΦΗ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, και συνέχισε: “Μας έχουν και δουλεύουμε εδώ και έναμιση μήνα χωρίς συμβάσεις. Αυτό που διεκδικούμε είναι να ανανεωθούν οι συμβάσεις μας για να συνεχίσει αυτή η δομή η οποία εξυπηρετεί κοντά στους 2700 ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ παραλάβαμε προ ημερών αυτό το κατάπτυστο χαρτί που ζητούνε ότι μετά τη λήξη των συμβάσεών μας δουλέψαμε εθελοντικά. Δεν θα τους περάσει. Θα συνεχίσουμε, θα κλιμακώσουμε μαζί με τους συναδέλφους σε όλες τις κοινωνικές δομές και όλους τους δήμους. Θα συμμετέχουμε στην γενική απεργία στις 20 του μήνα και καλούμε τη ΠΟΕ ΟΤΑ να κηρύξει απεργία μαζί μας και να προχωρήσει σε κινητοποίηση διαρκείας, για να μην περάσουν οι επιθέσεις απέναντι στα κοινωνικά μας δικαιώματα και στην κοινωνική πρόνοια.”