Νέα μάχη στη Βιβλιοσυνεργατική

Δεν περάσανε λίγες μέρες μετά το τέλος των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος και την επιστροφή στον κανονικό ρυθμό εργασίας (κανονικό όχι ακριβώς, έχουμε αφήσει συνδεμένο με την περικοπή του επιδόματος γάμου το να μην κάνουμε υπερωρίες, έτσι, για να είναι αναμένα τα κάρβουνα.....) και η εργοδοσία πέρασε σε εκδικητική απόλυση συναδέλφου από το λογιστήριο του εργοστασίου.

Κίνηση που δείχνει ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός τους όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις που θέλουν να μας περάσουν με όπλα τους τους μνημονιακούς νόμους. Τάχθηκες με τις απεργίες; Μίλησες στις συνελεύσεις υπέρ του αγώνα και ενάντια στην εργοδοσία; Σήκωσες κεφάλι και όχι μόνο αλλά βοήθησες και στο χειρότερο όλων, την οργάνωση των κινητοποιήσεων; Απολύεσαι!!! Με το άκουσμα της είδησης όλο το εργοστάσιο νέκρωσε και στήσαμε επί τόπου συνέλευση, ξανά στον αγώνα, πάλι όλοι μαζί, και βγάζουμε ένα πρόγραμα.

Συγκέντρωση στο εργοστάσιο για να δώσουμε την απαραίτητη στον αγώνα μας δημοσιότητα και άρα και να φέρουμε την αλληλεγγύη των άλλων εργατικών χώρων για τη στήριξη του αγώνα μας. Την ημέρα της συγκέντρωσης παρόλο το ψoφόκρυο και τη συνεχόμενη βροχή, όλες οι βάρδιες του εργοστασίου υποδεχτήκαμε αντιπροσωπείες συνδικαλιστών και αγωνιστών εργατών από πολλούς εργατικούς χώρους και από άλλες εργοστασιακές επιτροπές του κλάδου. Ο κατάλογος μακρύς, αλλά πρέπει αυτές οι κινήσεις να διαλαλούνται στα πέρατα για να γίνουν συνήθεια...

Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Εργοστασιακές Επιτροπές απ' το δικό μας κλάδο των ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, της ΒΙΕΚΩΡ, της απλήρωτης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ, αντιπροσωπεία από το ΔΣ του ΕΚΑ, από το ΔΣ Σωματείου ΕΡΓ, από τα σωματεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΣΕΤΗΠ, Πρακτορεία Τύπου, συνδικάτο Μετάλλου Ν/Ζ Περάματος, Συνδικάτο Χαρτεργατών, Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλυντικού, ΠΑΣΕΒΕ Κορωπίου, Σωματείο Συνταξιούχων Μεσογείων, Επιτροπή Γυναικών Κορωπίου – ΟΓΕ, Επιτροπή Ανέργων Μεσογείων.

Αφού έγιναν χαιρετισμοί από τα σωματεία, άρχισε η συνέλευσή μας η οποία κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα, καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας μέχρι τις 20 του μήνα και συμμετοχή στην 24ωρη της ίδιας μέρας, όλα τα χέρια όρθια. Ο φόβος μέσα από αυτές τις διαδικασίες δεν υπάρχει, γεμίζεις δύναμη και προχωράς. Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που υπάρχει, κανείς μόνος του απέναντι στα αφεντικά, ενωμένοι θα δώσουμε και αυτόν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και σε μια ανθρώπινη ζωή. Εργοστασιακές επιτροπές παντού-όλοι στην 24ωρη απεργία στις 20/2.

Δημήτρης Αργυροκαστρίτης