ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συνελεύσεις και εκδηλώσεις

ΠΑΤΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2 Μέγαρο Λόγου και Τέχνης 7μμ

Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από ευρώ-ΕΕ: η απάντηση της Αριστεράς

Ομιλητές: Τάσος Κατίντσαρος, Παναγιώτης Σωτήρης, Γιάννης Αγγελόπουλος, Αλέκος Αλαβάνος

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2 ΚΕΠ Ν. Ιωνίας 7μμ

Απεργίες και επίταξη - τα εργατικά δικαιώματα σήμερα

Ομιλητές: Α. Σταματόπουλος, πρόεδρος εργαζόμενων Μετρό, Ν. Αδαμόπουλος, πρόεδρος εργαζόμενων Δήμου Ν. Ιωνίας, Γ. Παυλόπουλος, ΔΣ ΟΤΟΕ. Συντονίζει ο Στ. Μιχαηλίδης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/3 ξενοδοχείο REX 8μμ

Εκτός Ε.Ε.-Ευρώ – διέξοδος ή καταστροφή;

Η αριστερά, το κίνημα και η ανατροπή

Ομιλητές: Δέσποινα Κουτσούμπα, Παναγιώτης Μαυροειδής, Γιάννης Αγγελόπουλος



Πολιτικές εκδηλώσεις, συνελεύσεις, δράσεις σε συνοικίες και πόλεις οργανώνουν οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη τη χώρα πηγαίνοντας προς τη 2η Συνδιάσκεψη που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κεντρική εκδήλωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες με τίτλο "Η κοινωνία σε επιστράτευση: ο πόλεμος ενάντια στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και την Αριστερά" οργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 6.30μμ στον κινηματογράφο Αλέξανδρος. Ομιλητές θα είναι η Αρετή Σκουνάκη, μέλος ΔΣ ΔΣΘ, Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων, ο Δημήτρης Σαραφιανός, Κ.Σ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Γαλανή Κανελλοπούλου, Πρωτοβουλία ΕΚΕΔΔΕ, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο Μπάμπης Κουρουνδής από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης. Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει τη συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στη Χαριλάου το Σάββατο 2 Μάρτη, καθώς και τη διαδήλωση που καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Πέμπτη 28/2 στις 6μμ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

“Πάνω από 60 σύντροφοι και συντρόφισσες συμμετείχαν στη συνέλευση της τοπικής επιτροπής Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Συζητήσαμε πως πρέπει να βγούμε εξώστρεφα στην κοινωνία και τους εργατικούς αγώνες. Τέθηκε το ζήτημα της ΕΥΑΘ που πάει για ιδιωτικοποίηση και εκεί η ανάγκη η παρέμβασή μας εκεί να γίνει πιο συστηματική” μας είπε η Κατερίνα Ανουσάκη. “Συμφωνήσαμε να μονιμοποιήσουμε σε εβδομαδιαία βάση την πικετοφορία και εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Αγαλμα Λαμπράκη. Αποφασίσαμε να βάλουμε πούλμαν και να πάμε στη διαδήλωση που έγινε στις Σκουριές την Κυριακή και είχε πάρα πολύ κόσμο. Συζητήθηκε επίσης το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό και η ανάγκη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει μεγαλύτερη παρουσία σε όλες τις κινητοποιήσεις, με επόμενο βήμα το ζήτημα της Ιθαγένειας. Να πάμε στα ΤΕΙ στο πλευρό των φοιτητών που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο των σχολών. Στη συνέλευση έγινε επίσης εγγραφή νέων μελών”.