Εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ στα Χανιά

Δύο εκδηλώσεις με θέμα η “Πάλη ενάντια στον φασισμό την δεκαετία του '30” και ομιλητή τον Λέανδρο Μπόλαρη οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στα Χανιά.

Η μία έγινε το πρωί στην Παλαιόχωρα και ήταν πολύ σημαντικό βήμα. Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε κάνει εξόρμηση στα καφενεία της περιοχής, συζητώντας με κόσμο για το θέμα του ρατσισμού και πώς παλεύεται. Αφορμή ήταν ότι η αστυνομία είχε εξαπολύσει πογκρόμ κατά μεταναστών που δούλευαν στην Παλαιόχωρα. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει εκδήλωση που τη παρακολούθησαν 12 άτομα ανάμεσά τους μέλη της Ομάδας Αντίστασης Σελίνου που δραστηριοποιείται ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή.

Το απόγευμα έγινε εκδήλωση στην πόλη των Χανίων με τη συμμετοχή 40 περίπου ατόμων. Ο Λέανδρος με τα ιστορικά δεδομένα που ανέφερε στην εισήγηση για το πώς ανέβηκαν οι φασίστες στη δεκαετία του 30, έδωσε αφορμή για να γίνει η σύνδεση με το σήμερα και την ανάγκη για κοινή δράση ενάντια στους φασίστες και τη σύνδεση της πάλης ενάντια στη Χ.Α. με την πάλη ενάντια στα μνημόνια.

Συνεχίζουμε τη δράση μας ανοίγοντας την καμπάνια ιθαγένεια για όλα τα παιδιά και την οργάνωση της αντιρατσιστικής 21 Μάρτη στα σχολεία, την οποία στηρίζει με απόφασή της ήδη η ΕΛΜΕ Χανίων.

Μανώλης Φιωτάκης