Εμπρός για καταλήψεις στις σχολές

Οι φοιτητές συντονίζονται με την υπόλοιπη εκπαίδευση και θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στην Αθήνα και μια σειρά πόλεις στις 2 Μάρτη απαιτώντας να ακυρωθεί το «Σχέδιο Αθηνά». Η 2 Μάρτη είναι η συνέχεια των τοπικών κινητοποιήσεων, αλλά και της μαζικής παρουσίας φοιτητικών μπλοκ στις απεργιακές διαδηλώσεις στις 20 Φλεβάρη.

Οι φοιτητές του ΣΕΚ και των ΕΑΑΚ ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης, καλούν σε Γενικές Συνελεύσεις για συμμετοχή στις 2 Μάρτη και προτείνουν την επόμενη εβδομάδα να γίνει νέος κύκλος Γενικών Συνελεύσεων για καταλήψεις σε όλες τις σχολές. Οι φοιτητές του ΣΕΚ κυκλοφόρησαν αφίσα τονίζοντας την ανάγκη για καταληψεις και συντονισμό με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα.

Για την καλύτερη ενημέρωση των φοιτητών και των σπουδαστών οργανώνονται ανοιχτές εκδηλώσεις. Τα ΕΑΑΚ Βόλου οργανώνουν εκδήλωση στο Θόλο την Παρασκευή 1/3 στις 6μμ με θέμα «Από την (από)γνωση στη γνώση. Το Σχέδιο Αθηνά και η απάντηση μας σε αυτό, η παιδεία που θέλουμε και πως θα την κατακτήσουμε» με ομιλητές τον Γιώργο Κρεασίδη, εκπαιδευτικό και την Αλεξάνδρα Σιαφάκα, πτυχιούχο των ΜΜΕ.

Το ΣΕΚ Νομικής καλεί επίσης ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 28/2 στην αίθουσα 1(2ος όροφος) στις 2 το μεσημέρι με θέμα «Το Σχέδιο Αθηνά θα μείνει στα χαρτιά» με ομιλητή τον Παντελή Παναγιωτακόπουλο.

Κοινή σύσκεψη

Στα Γιάννενα, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, ήταν σε εξέλιξη κοινή σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου για το συλλαλητήριο στις 2 Μάρτη και για την συνέχεια των κινητοποιήσεων απέναντι στο «Σχέδιο Αθηνά».

Επίσης, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε ΤΕΙ όπως στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Χαλκίδα. Ο Κώστας Νάτσης, φοιτητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας μίλησε στην ΕΑ για τον κίνδυνο εγκατάλειψης των σπουδών τους που διατρέχουν εκατοντάδες φοιτητές. «Σε μας συγχωνεύονται με άλλα ΤΕΙ η Λογιστική, η Διοίκηση Επιχειρήσεων και ολόκληρη η Σχολή ΣΔΟ. Η συγχώνευση μπορεί να σημαίνει και εγκατάλειψη της σχολής για κάποιους. Είναι καταστροφικό. Υπάρχουν παιδιά που με δυσκολία μένουν στην Εστία στη Χαλκίδα, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούν να μείνουν σε εστία στη Λαμία, στη Λάρισα ή όπου αλλού θα πάνε. Οι αποστάσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες από την Αθήνα. Τα εισιτήρια για να πας και να έρθεις είναι διπλάσια και τριπλάσια. Το δικό μου τμήμα η Μηχανολογία δεν μετακινείται, αν και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε το Σχέδιο Αθηνά είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου σχεδίου. Αν γινόταν μετακίνηση του τμήματος για μένα θα σήμαινε εγκατάλειψη των σπουδών ή να ξαναδώσω εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε κατάληψη σε ολόκληρο το ΤΕΙ Χαλκίδας».