Δ.Ο.Υ. - Πραξικόπημα

«Είναι μία παράνομη και πραξικοπηματική απόφαση», μας είπε ο Μάκης Γεροντίδης συνδικαλιστής από την Εργατική Αλληλεγγύη στο Σύλλογο Εφοριακών Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας. «Το Γενικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την απεργία στις 17/2 σαν συνέχεια της 48ωρης απεργίας στις 4-5 Φλεβάρη και της 24ωρης στις 10/2. Η Εκτελεστική δεν έχει δικαίωμα να πάρει πίσω την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου απο τη στιγμή μάλιστα που είχε εξουσιοδότηση να προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία. Ολος ο κόσμος στις εφορίες περίμενε να προκηρυχθεί κλιμάκωση και αντί γι΄ αυτό σύσσωμη η ΠΑΣΚΕ αποφάσισε αναστολή. Η συμμετοχή στη 48ωρη στις 4-5/2 ήταν περίπου 98% και στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ γύρω στο 80%.

Γενικη συνέλευση

Την Τρίτη 16/2 το απόγευμα έχουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας, όπου θα συζητήσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας. Θα μπει πρόταση να καταγγείλουμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στην προηγούμενη συνέλευση είχαμε καταλήξει στο ότι δεν δεχόμαστε καμία μείωση των αποδοχών μας και ζητάμε από την Ομοσπονδία να προκηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με προοπτική να γίνουν διαρκείας μέχρι την ολοκλήρωση των στόχων μας καθώς και συντονισμό συντονισμό της δράσης μας με όλους τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων του Υπουργείου Οικονομικων. Ανεξάρτητα από το πια θα είναι η εξέλιξη χρειάζεται να αποφασίσουμε ένα πρόγραμμα περιοδειών με στόχο τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 24 Φλεβάρη για να βάλουμε την πίεση στην ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟΥ να συνεχίσει τον αγώνα».

Η είδηση της αναστολής της απεργίας έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων σε όλες τις Εφορίες. «Προσπαθούμε να μαζέψουμε τους συναδέλφους για να οργανώσουμε μία Εκτακτη Γενική Συνέλευση που θα καταγγείλουμε την απόφαση της Εκτελεστικής και θα αποφασίσουμε την περαιτέρω δράση μας», μας είπε την Τρίτη 16/2 το μεσημέρι ο Γιάννης Τούντας εργαζόμενος στην Εφορία στο Κορωπί.

Το ίδιο χρειάζεται να γίνει τις επόμενες ημέρες σε κάθε σύλλογο και σε κάθε εφορία. Η απόφαση της ΕΕ να αναστείλει την απεργία μπορεί, οργανώνοντας τη δράση από τα κάτω, να γυρίσει μπούμερανγκ στην ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟΥ και να βάλει την πίεση για απεργιακή κλιμάκωση κόντρα στα ξεπουλήματα της ηγεσίας.