Θεσσαλονίκη: Παιδεία για όλα τα παιδιά, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά

Με πανεκπαιδευτικό-αντιρατσιστικό απογευματινό συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 20/3 οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έδωσαν μια πρώτη απάντηση ενάντια στην αξιολόγηση, τις συγχωνεύσεις και τη λιτότητα της κυβέρνησης στην παιδεία. Ταυτόχρονα η διαδήλωση είχε και αντιρατσιστικό χαρακτήρα ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στα σχολεία ενόψει της 21 Μάρτη ημέρα κατά του ρατσισμού.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ Θεσ/νικης, διδασκαλικοί σύλλογοι, μαθητές, σύλλογοι φοιτητών και γονέων, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι φορείς και πολιτικές οργανώσεις. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητές από τα ΤΕΙ που βρίσκονται εδώ και 54 μέρες σε κινητοποιήσεις όπως και φοιτητές της Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ που βρίσκονται σε κατάληψη.

Σύνδεση

Με τα υλικά της ΚΕΕΡΦΑ για τις 21 και 30 Μάρτη μιλήσαμε με πολλούς εκπαιδευτικούς και φοιτητές, συνδέοντας τον αγώνα ενάντια στην διάλυση της δημόσιας παιδείας με την μάχη ενάντια στο ρατσισμό, διεκδικώντας δικαιώματα και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Πολλοί ήθελαν να συμμετέχουν στις καμπάνιες της ΚΕΕΡΦΑ, πήραν το υλικό μας και υπογράψανε το κείμενο για την ιθαγένεια.

Καθ' όλη την διάρκεια της διαδήλωσης υπήρχε παλμός με κυρίαρχα τα συνθήματα για δημόσια δωρεάν παιδεία ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ, αλλά και αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά συνθήματα για την νομιμοποίηση των μεταναστών και την ιθαγένεια.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και γονείς, τους φοιτητές χρειάζεται να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην μάχη για την ιθαγένεια, οργανώνοντας τον χώρο τους για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 30/3 και στην Θεσσαλονίκη.