Πανεργατική στα Γιάννενα 17 Απρίλη

Την Τετάρτη 3 Απρίλη η συνέλευση των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 17 Απρίλη. Τη σύσκεψη κάλεσε η διοίκηση του Eργατικού Kέντρου μετά την απόφαση για προκήρυξη απεργίας μέσα στον Απρίλιο σαν απάντηση στην απλήρωτη εργασία σε πολλές επιχειρήσεις στην πόλη, στις απολύσεις αλλά και τη διάλυση των ΣΣΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εργαζόμενοι από το Δημόσιο οι οποίοι πήραν πρώτοι το λόγο μετά την εισήγηση του προέδρου.

Εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία της πόλης κάλεσαν το ΕΚΙ να συντονιστεί με την πανελλαδική απεργία που υπάρχει στα νοσοκομεία στις 17 Απρίλη τονίζοντας τη σημασία να σπάσει ο διαχωρισμός μεταξύ δημοσίου και ιδωτικού τομέα. Παράλληλα εργαζόμενοι από το πανεπιστήμιο δήλωσαν ότι θα παλέψουν και αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος συντονισμός.

Στα Γιάννενα πολλές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για πολλούς μήνες όπως για παράδειγμα στη SPIDER όπου ο εργοδότης χρωστάει από 8 έως 13 μήνες. Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 1 Απρίλη και δε θα σταματήσουν μέχρι το αφεντικό καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα. Στην PRAKTIKER απέλυσαν ένα εργαζόμενο και όταν διαμαρτυρήθηκε η διοίκηση του σωματείου, πέρασαν από πειθαρχικό δύο μέλη του και τους επέβαλαν 6μερη υποχρεωτική αργία. Δεν είναι τυχαίο που και οι δύο συνδικαλιστές είναι μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στην ΠΙΝΔΟ αντιμετωπίζουν και την απλήρωτη εργασία αλλά και την τρομοκρατία για μειώσεις μισθών. Την προηγούμενη βδομάδα απέλυσαν μία εργαζόμενη συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, η οποία ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Απέναντι σε αυτό το ΕΚΙ κάλεσε σε 24ωρη απεργία στην επιχείρηση την Παρασκευή 5/4.

Στο δρόμο για την απεργία στις 17/4 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων καλεί σε γενική συνέλευση την Τρίτη 9/4 για την καλύτερη οργάνωσή της. Τα συνεργεία της Εργατικής Αλληλεγγύης θα βρεθούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς της πόλης για να ξεσηκώσουμε όλους τους εργαζόμενους.