Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ

• Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που απαιτούν την άμεση αποπληρωμή δεδουλευμένων αργιών και υπερωριών τεσσάρων και πλέον μηνών, την άμεση απόσυρση της ΚΥΑ που καταργεί τη συλλογική τους σύμβαση και μειώνει τους μισθούς τους ως και 45%, την άμεση επιστροφή όλων των συμβασιούχων που έχουν απολυθεί καθώς και το σταμάτημα κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

“Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων υλοποιώντας τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης, ετοίμασαν ένα σύντομο κείμενο το οποίο θα ενημέρωνε ακροατές και τηλεθεατές για ποιο λόγο συνεχίζονται για 6ο Σαββατοκύριακο οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ”, αναφέρει καταγγελία των εκπροσώπων των δημοσιογράφων Ν.Τσιμπίδα και Ν. Γρυλλάκη όμως ο Λιάτσος, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, απαγόρευσε τη μετάδοση του κειμένου.

• Τακτική γενική συνέλευση πραγματοποιεί η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) το Σάββατο 13 Απρίλη, στις 10.30πμ, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Ανάμεσα στα θέματα είναι και ο προγραμματισμός δράσης της Ενωσης “απέναντι στην επιδείνωση όλων των εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων”. Είναι ευκαιρία η βάση των εργαζόμενων να συζητήσει την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και ν' απαιτήσει από την ηγεσία της Ενωσης να οργανώσει τον απεργιακό αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, για την ανατροπή των μνημονιακών επιθέσεων.

• Σε απεργίες και καθημερινές στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό “Επικοινωνία FM” καθώς παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δέκα μήνες.

• Ψήφισμα στήριξης της εφημερίδας “Εργατική Αλληλεγγύη” που διαμαρτύρεται για το σταμάτημα της παρουσίασης του πρωτοσέλιδού της από τη ΝΕΤ μαζί με τον υπόλοιπο Τύπο και ζητάει την επαναφορά της παρουσίασης, κατατέθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ το περασμένο Σάββατο 6/4 και αναμένεται η έγκρισή του από το ΔΣ της Ομοσπονδίας.