Συντονιζόμαστε για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Επιτυχημένη ήταν η ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού για την απεργία της Πρωτομαγιάς που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ) την Παρασκευή 19 Απρίλη. Δεκάδες συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και αγωνιστές από πολλούς κλάδους και χώρους συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΣΕΛΜΑ και συζήτησαν για την οργάνωση της πρωτομαγιάτικης απεργίας αλλά και τη συνέχεια.

“Το Σωματείο του ΜΕΤΡΟ έχει αποφασίσει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9πμ για να κατεβάσουμε μετά τους απεργούς στις συγκεντρώσεις”, ενημέρωσε ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ. “Με την απόφασή μας σπάμε την επιστράτευση που έχει επιβάλει η συγκυβέρνηση και δείχνουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι συνεχίζουμε παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε να παλεύουμε. Χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες και για μετά την Πρωτομαγιά, θέλουμε να ακούσουμε προτάσεις αγώνα και συντονισμού”.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, από συνδικαλιστές των ηλεκτροδηγών του ΜΕΤΡΟ, των οδηγών στα μπλε λεωφορεία, του ΗΣΑΠ, του Σωματείου υπουργείου Ανάπτυξης, του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου που έχει κηρύξει και κλαδική απεργία στις 23 Μάη για τη ΣΣΕ, του Σωματείου Εργαζομένων Ιντρακόμ, της ΠΟΣ, του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, των νοσοκομείων, του κινήματος “Δεν πληρώνω”. Ολοι τόνισαν τη σημασία της απεργίας ως συνέχεια των μεγάλων αγώνων που έχει δώσει το εργατικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι η επιτυχία της θα είναι σκληρή μάχη και χρειάζεται οργάνωση από τα κάτω μέσα στους χώρους δουλειάς.