Κατασκευή «πλεονάζοντων»

Το Υπουργείο έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς με την εγκύκλιο «Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014».

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Χρήστος Κάτσικας περιγράφει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τι θα σημάνουν τα σχέδια του Υπουργείου αν περάσουν: «Οι συνέπειες των επιχειρούμενων ρυθμίσεων είναι τραγικές, καθώς σημαίνουν μόνιμη έξοδο 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αναγκαστικές μετακινήσεις τη νέα σχολική χρονιά περίπου 12.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, απολύσεις 5.000 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που δεν «χωράνε» στους νέους σχεδιασμούς και μείωση κατά 10.000 των οργανικών θέσεων εργασίας στη σχολική εκπαίδευση (οργανικών θέσεων).

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι «θεωρούμε απαράδεκτη από  κάθε άποψη (ηθική, νομική, εκπαιδευτική) τη διάκριση της 12ετίας που επιχειρείται με το σχέδιο ΠΔ. Απαντάμε στην ηγεσία του Υπουργείου, «δεν θα καταφέρετε να μας διασπάσετε». Ο κλάδος μας ενωμένος θα αγωνιστεί για να μην περάσει και να μην υλοποιηθεί το κατάπτυστο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" και του κοινωνικού αυτοματισμού στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε επίσης τις εκβιαστικές διατάξεις του σχεδίου ΠΔ προς τους εκπαιδευτικούς «όσοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν ότι δεν συναινούν στην υποχρεωτική τους μετάθεση καθώς  και όσοι δεν υποβάλουν δήλωση, κατατάσσονται στους πίνακες πανελλαδικής εμβέλειας»!! δηλ. ή συναινείς ή θα σε στείλουμε οπουδήποτε ανά την Ελλάδα!».

Τα συνέδρια να αποφασίσουν απεργία το Σεπτέμβρη

Αυτό όμως που έδειξε όλη η προηγούμενη περίοδος είναι ότι δεν φτάνουν οι καταγγελίες. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι υπεύθυνη για το ξεπούλημα της απεργίας που μπορούσε να έχει ήδη σταματήσει τόσο τις απολύσεις όσο και να άνοιγε το δρόμο για να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των επιστρατεύσεων και των Μνημονίων.

Αυτό που χρειάζεται είναι απόφαση για απεργία τον Σεπτέμβρη από τα εκπαιδευτικά συνέδρια που θα γίνουν μέσα στον Ιούνη (από τις 22 έως τις 25 Ιούνη της ΔΟΕ και από τις 30 Ιούνη μέχρι τις 3 Ιούλη η ΟΛΜΕ). Μόνο με αυτό τον προσανατολισμό μπορούν οι εκπαιδευτικοί να σταματήσουν το σφαγείο των απολύσεων και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας σε κοινή ανακοίνωσή τους καλούν «όλους τους συναδέλφους της  Δ΄ Αθήνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6/6 στη 1 το μεσημέρι στη Διεύθυνση ενάντια στα τεχνητά πλεονάσματα – αναγκαστικές μεταθέσεις – απολύσεις. Κανένας ονομαστικός πίνακας ολικά υπεραρίθμων να μη συνταχθεί από το ΠΥΣΔΕ» και απαιτούν «από την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ Προέδρων και να αναλάβει πρωτοβουλίες».