Συνέλευση στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Προχωράμε σε εκλογές του σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στις 20/6 και την Πέμπτη 6/6 έχουμε εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να οργανωθούν οι αντιστάσεις και οι αγώνες για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που έρχονται.

Έχουμε ένα σωματείο που έχει δώσει μάχες το προηγούμενο διάστημα, τόσο σε σχέση με τις μειώσεις μισθών και το σπάσιμο των ΣΣΕ όσο και σε σχέση με τις απολύσεις. Ήταν πολύ δυνατή η απεργία πέρυσι το Γενάρη στην Ιντρακόμ Ντιφένς όπου έκλεισε η εταιρία για δυόμισι βδομάδες και καταφέραμε να μετριάσουμε την επίθεση αλλά και να βάλουμε μια ισχυρή παρακαταθήκη σε σχέση με τις μελλοντικές κινητοποιήσεις. Συμμετείχαμε σε όλες τις γενικές απεργίες και με όχημα την Πρωτοβουλία Γενοβα Ιντρακόμ καταφέραμε να οργανώσουμε την αντίσταση του κόσμου και να τον ενώσουμε ώστε να γίνουμε κομμάτι της γενικότερης προσπάθειας των εργαζομένων να απαντήσουν στις επιθέσεις.

Διεκδικούμε από τη μια πλευρά να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου και να συσπειρωθεί ξανά ο κόσμος σε αυτό. Και σαν παράταξη η Πρωτοβουλία Γενοβα Ιντρακόμ και συνεργαζόμενοι, διεκδικούμε να έχουμε μια ισχυρή εκπροσώπηση στο Δ.Σ για να ενώνουμε στους αγώνες τον κόσμο.

Προσπάθειά μας είναι να λειτουργούμε προωθητικά για τους αγώνες του κόσμου, χωρίς τους δισταγμούς και τις ταλαντεύσεις που έχουν πολλές φορές παρατάξεις της αριστεράς όπως σε εμάς το ΠΑΜΕ το οποίο κάθε φορά μετράει αν “τραβάει ή δεν τραβάει” ο κόσμος. Αυτοί οι δισταγμοί δεν βοηθάνε να ξεδιπλωθούν αποτελεσματικά οι αγώνες.

Ταυτόχρονα παλεύουμε για να μην μπορέσει η ΑΚΕ, η φιλοεργοδοτική παράταξη που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, να συνεχίσει να βάζει πλάτη σε αυτά που ζητάει η εργοδοσία, όπως παραδοσιακά κάνει. Αρνείται τους αγώνες γενικά, αλλά ακόμα κι όταν προσθέτει την ψήφο της για να γίνει κάποια κινητοποίηση, αρχίζουν πολύ γρήγορα οι τρικλοποδιές.

Έχουμε ξεκινήσει περιοδείες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη με πολύ καλή ανταπόκριση. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο συσχετισμός που θα διαμορφωθεί στο Δ.Σ του σωματείου παίζει ρόλο για να διαμορφωθεί ένα κλίμα το οποίο θέλουμε να είναι αριστερόστροφο κι αγωνιστικό.

Γιάννης Θεοχάρης