ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι στο 1ο Κοινοτικό Συμβούλιο είναι ο Αποστόλης Λυκούργος βιβλιοϋπάλληλος, η Τάνια Βριζάκη, μέλος της Επιτροπής για τη Διάσωση Ελαιώνα, ο Κυριάκος Μπάνος δημοσιογράφος, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Υποψήφιοι στη 2η Εκλογική Περιφέρεια, ο Νεκτάριος Δαργάκης, δημοσιογράφος, μέλος της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, η Λένα Βερδέ δημοσιογράφος, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001.

Στο 2ο Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Πάνος Γαραντζιώτης γραφίστας, η Θάλεια Μπαρδάνη εκπαιδευτικός πρώην μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ο Σαμπού Μοχάμαντ Λαμίν, μικροπωλητής από τη Γκάμπια-Ενωση Μεταναστών Εργατών.

Στην 3η Εκλογική Περιφέρεια, ο Γιάννης Μαραβελάκης βιβλιοπώλης, μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας Πετραλώνων, ο Παντελής Γαβριηλίδης γραφίστας, Καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ.

Στο 3ο Κοινοτικό Συμβούλιο, η Ελεάνα Τσώλη φοιτήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ, ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης, ο Δημήτρης Αγωγιάτης φοιτητής, ο Μοχάμεντ Σαϊντ ένας από τους απαχθέντες Πακιστανούς του 2005.

Στην 4η Εκλογική Περιφέρεια, ο Νίκος Σκλαβενίτης ζωγράφος, καθηγητής στα ΤΕΙ Αθήνας, η Κατερίνα Παπαδούλη φοιτήτρια Οικονομικό Νομικής, Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό, ο Χουρσίντ Ασάμ, μέλος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, «Η Ενότητα».

Στο 4ο Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σπύρος Στάικος συνδικαλιστής στο Αττικό νοσοκομείο και ο Γιάννης Μαθιουδάκης, συνταξιούχος Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Στην 5η Εκλογική Περιφέρεια υποψήφιοι είναι η Βάγια Γκούμα συνδικαλίστρια στον ΥΠΕΧΩΔΕ, μέλος Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών, ο Κώστας Χρονόπουλος, σκηνοθέτης, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Ντριτάν Τσάρα, οικοδόμος πρόεδρος Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Αθήνας-Ενωση Μεταναστών Εργατών.

Στο 5ο Κοινοτικό Συμβούλιο ο Νεκτάριος Πανόπουλος ηχολήπτης, ο Παναγιώτης Πανούλας χημικός.

Υποψήφιοι στην 6η Εκλογική Περιφέρεια είναι ο Μάριος Κούνας φοιτητής, η Θένια Ασλανίδη γιατρός, ΣΕΚ-εργατική αλληλεγγύη, η Ιωάννα Λούβρου συνδικαλίστρια στην Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ, ο Ισλάμ μντ Αμινούλ παντοπώλης από το Μπαγκλαντές.

Στο 6ο Κοινοτικό Συμβούλιο, η Ρία Πατσέλη φοιτήτρια Μαθηματικού, η Σταυρούλα Πανίδου, φιλόλογος και ο Λουκάς Θεοτοκάτος βιβλιοϋπάλληλος, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001.

Τέλος, υποψήφιοι στην 7η Εκλογική Περιφέρεια είναι ο Χρήστος Μάραντος ιδιωτικός υπάλληλος, ο Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος-στήριξη απεργίας μεταναστών στη Σκάλα Λακωνίας, Μαρία Πετρόχειλου, χημικός εργαζόμενη σε φροντιστήριο, ο Κώστας Καταραχιάς ειδικευόμενος γιατρός στην 5μελη επιτροπή ΕΙΝΑΠ Αγία Σοφία μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΟΕΝΓΕ, ο Νίκος Κουράκης, ζωγράφος μέλος ΔΣ Διδασκαλικού Συλλόγου Αθηνά.

Στο 7ο Κοινοτικό Συμβούλιο η Ελένη Μπούμπουρα άνεργη, ο Βασίλης Μάραντος, φοιτητής στο Χαροκόπειο, η Σταυρούλα Κοντογούρη εργαζόμενη στην Εφορία.

Ο Δήμος Αθήνας χωρίζεται σε 7 εκλογικές περιφέρειες: Η 1η περιλαμβάνει τις γειτονιές: Μουσείο, Εξάρχεια, πλ. Βάθη, Κολωνάκι, Ιλίσια, Κουκάκι, Μακρυγιάννη. Η 2η περιλαμβάνει: Ζάππειο, Παγκράτι, Πρ.Ηλία, Μετζ, Γούβα, Δουργούτι, Ν.Κόσμο. Η 3η: Ανω-Κάτω Πετράλωνα, Βοτανικό, Γκαζοχώρι, Κεραμεικό, Θησείο, Ψυρρή. Η 4η: Κάτω Πατήσια, Κολωνό, Σεπόλια. Η 5η: Ανω-Κάτω Πατήσια και Αγιο Ελευθέριο. Η 6η: Αγιο Νικόλαο, Κυψέλη, Ανω Κυψέλη, πλ. Αμερικής, πλ. Βικτωρίας, πλ. Αττικής, Αγιο Παντελεήμονα. Η 7η: Πολύγωνο, Γηροκομείο, Ελληνορώσσων, Αμπελόκηπους, Γουδί, Αγιο Θωμά, Κουντουριώτικα.

«Στο Περιστέρι έχουμε ξεκινήσει την προεκλογική καμπάνια για να δυναμώσουμε την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου αλλά και την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην περιφέρεια Αττικής. ΄Εχουμε στήσει περίπτερα σε κεντρικά σημεία του Περιστερίου. Επίσης  επισκεφθήκαμε μια σειρά από εργατικούς χώρους: το γκαράζ του δήμου, το δημαρχείο, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΑΕΔ, τις Εφορίες, το Αττικό νοσοκομείο. Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους την ανάγκη να στηρίξουν την αντικαπιταλιστική αριστερά στις εκλογές και πήραμε πολλές υπογραφές συμπαράστασης στον ΟΣΕ. Ξεκινήσαμε εξορμήσεις πόρτα-πόρτα με αρχή τις εργατικές πολυκατοικίες του Περιστεριού και τις επόμενες μέρες έχουμε βάλει πρόγραμμα για εξορμήσεις και σε άλλους εργατικούς χώρους, γειτονιές, και μαζέματα σε σπίτια. Την Κυριακή 31 Οκτώβρη η Αριστερή Κίνηση θα κάνει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης στο καφε-μπαρ Πατατρακ».

Λίλιαν Μπουρίτη, υποψήφια με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Συμμετέχουμε στις Δημοτικές Εκλογές στου Ζωγράφου με το σχήμα «Κίνημα στη Πόλη» για να εκφράσουμε όλον εκείνο το κόσμο των απεργιών και των καταλήψεων. Την επόμενη των εκλογών θέλουμε μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά στη γειτονιά, στήριγμα των αγώνων σε όλα τα επίπεδα. Στήριγμα στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στο σχολείο και το πανεπιστήμιο του Μνημονίου που ονειρεύεται η Διαμαντοπούλου. Στήριγμα στις απεργίες των εργαζόμενων απο το ΔΟΛ ενάντια στις απολύσεις, μέχρι τα νοσοκομεία ενάντια στην διάλυση και την ιδιωτικοποίηση,  και τους εργαζόμενους του δήμου ενάντια στον Καλλικράτη. Στήριγμα στη μάχη των μετανάστων για άσυλο και στέγη; ενάντια στα πογκρόμ της αστυνομίας. Στήριγμα στις επιτροπές κατοίκων που παλεύουν για τη διατήρηση του λιγοστού πράσινου στη γειτονιά.

Γιώργος Τσαμούρης, ιδιωτικός υπάλληλος, υποψήφιος με το Κίνημα στην Πόλη στου Ζωγράφου

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στο Τροχαίο Υλικό όπου και εργάζομαι είμαστε ενάμισι χρόνο απλήρωτοι. Εχουμε δώσει σκληρές μάχες ενάντια στο ξεπούλημα και τη διάλυση των ναυπηγείων, για να προστατέψουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά. Μόλις πριν από λίγες μέρες υπήρξε απόφαση που αναγνωρίζει τα Ναυπηγεία σαν τον επίσημο εργοδότη που οφείλει να μας καταβάλλει τα χρωστούμενα. Στα Ναυπηγεία, συμμετέχω στο Νέο Κίνημα Αλλαγής Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για να δώσουν οι εργαζόμενοι τη δική τους απάντηση στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Κωλονιάτης Αρβανίτης Θωμάς, εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής στον τομέα Δυτικής Αττικής.

Eίμαι άνεργη εδώ και 7 μήνες. Δούλευα στην Αλεξ Πακ και απολύθηκα γιατί ασκούσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου στην απεργία και το συνδικαλισμό, το δικαίωμα που η κυβέρνηση πασχίζει να εξουδετερώσει με την κατάργηση της διαιτησίας και των συλλογικών συμβάσεων. Είναι τραγελαφικό ότι ο Παναγόπουλος περιμένει να έρθουν τα Χριστούγεννα για να κηρύξει γενική απεργία. Δεν μου άρεσε να χρησιμοποιώ τους όρους «σύντροφος» και «συντρόφισσα» γιατί τους ένοιωθα ξένους, πριν γνωρίσω την Επιτροπή Αλλυλεγγύης συνδικάτων και συνδικαλιστών πάλευα μόνη μου. Όμως έχω αρχίσει να το νοιώθω. «Είναι θαυμάσιος καιρός για επανάσταση» είχε πει πριν από λίγο καιρό μια συντρόφισσα. Και προσθέτω σε αυτό τα λόγια του Λένιν: η εργατική επανάσταση δεν πρέπει να αφήσει «πέτρα πάνω στην πέτρα».

Δέσποινα Σόγκα, απολυμένη από την Αλεξ Πακ, υποψήφια στο Τομέα Ανατολικής Αττικής