Βουγιουκλάκειο: Στηρίξτε τους απεργούς

Το Βουγιουκλάκειο συνεχίζει απτόητο για 7η εβδομάδα την απεργία διαρκείας! Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής που βρίσκεται στο Αιγάλεω ανανέωσαν την απόφαση για συνέχιση της απεργίας στη Γενική τους Συνέλευση την Παρασκευή 7 Ιούνη μετά τη συμμετοχή τους στην παν-νοσοκομειακή απεργία.

Την Δευτέρα 10 Ιούνη η Εργατική Αλληλεγγύη βρέθηκε στην απεργιακή φρουρά και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν αυτή τη βδομάδα. Την Παρασκευή 14 Ιούνη οργανώνουν συναυλία οικονομικής ενίσχυσης στην πλατεία Εσταυρωμένου (στάση Μετρό Αιγάλεω) στις 8.30μμ.

Μια μέρα πριν, την Πέμπτη 13/6 οργανώνουν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω στις 8.30μμ, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας αντιπροσωπεία τους θα επισκεφτεί την ΕΡΤ για να ζητήσει συμπαράσταση και βοήθεια όσον αφορά την προβολή του αγώνα τους.

Τέλος, την ώρα που το συνεργείο της ΕΑ βρισκόταν στο χώρο, έφτασαν και τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης που θα διακινήσουν εργαζόμενοι και συμπαραστάτες σε εργατικούς χώρους και γειτονιές για την στήριξη του απεργιακού ταμείου. Οι σύντροφοι του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ήδη ξεκινήσει να μαζεύουν οικονομική ενίσχυση, ενώ η Τοπική Επιτροπή του Αιγάλεω εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης.

Επίσης, ετοιμάζουν εξορμήσεις σε γειτονικούς χώρους Η Σοφία Εραλίδου μας εξήγησε σύντομα γιατί παλεύουν και τι ανταπόκριση έχουν βρει. «Είμαστε εδώ και 1,5 μήνα σε κινητοποιήσεις, ζητάμε τα δεδουλευμένα μας αφού είμαστε εδώ και 9 μήνες απλήρωτοι. Ζητάμε επίσης συλλογική σύμβαση εργασίας στο επίπεδο του 2009, την αναδρομική ισχύ από το 2009, τα επιδόματα αδείας του 2012 και της φετινής χρονιάς. Ξεκινήσαμε με αυτά, αλλά έχουμε κάνει την εξής πρόταση: να μας δώσει δύο μισθούς για να μπούμε και εγγύηση ότι θα μας δώσει τα υπόλοιπα. Συμπαράσταση έχουμε. Από τη γειτονιά, από το Αττικό και άλλα νοσοκομεία, από το Σύλλογο Δασκάλων, από τις Λαϊκές Επιτροπές, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ».