Καμπάνια της Επιτροπής Αλληλεγγύης

«Από τα ´Αμυντικά συστήματα´, (πρώην ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ) μέχρι τους εργαζόμενους στο Τροχαίο Υλικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι εργαζόμενοι βρίσκονται είτε απλήρωτοι είτε, ακόμα χειρότερα, αντιμέτωποι με την άμεση απόλυση» μας είπε ο Τάσος Αναστασιάδης από την Επιτροπή. «Πριν ακόμα ψηφιστούν οι αλλαγές στα εργασιακά και προχωρήσει το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα η εργοδοσία προχωράει και τα εφαρμόζει στην πράξη.

Στην Ιντρακόμ και στο ΣΕΦΚ, η κινητοποίηση των σωματείων απέτρεψε δύο απολύσεις. Στην Elite, συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μη χάσουν τις δουλειές τους. Στη Βιβιλιοσυνεργατική, στο ΔΟΛ οι εργαζόμενοι οργανώνονται για να σταματήσουν τις απολύσεις. Χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους εξεγείρονται ενάντια στον Καλλικράτη που τους πετάει στο δρόμο.

Από τη δική μας πλευρά, έχουμε να οργανώσουμε τη στήριξη αυτών των αγώνων, την αλληλοενημέρωση, να αξιοποιήσουμε τις θετικές και τις αρνητικές εμπειρίες από τους χώρους. Γι´ αυτό και ξεκινάμε καμπάνια με αίτημα απαγόρευση των απολύσεων, να διεκδικήσουμε σε κάθε χώρο πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς».