“Εργοστάσια Απορριμμάτων:το μεγάλο φαγοπότι”

Την πρώτη Δημόσια Προβολή του ντοκιμαντέρ «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων», παραγωγής της ΠΟΕ ΟΤΑ και της Infowar Productions έκανε η Ομοσπονδία την Τετάρτη 26/6 το βράδυ στο Σινέ Νίκαια. Την Τετάρτη 3/7 αντίστοιχη προβολή θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 το πρωί, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, (Λαγκαδά 221 - Σταυρούπολη).

Στην πρώτη προβολή μίλησε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου. «Το ντοκιμαντέρ ανοίγει ένα νέο μοντέλο, που παρακάμπτει τα παραδοσιακά κανάλια επικοινωνίας-προπαγάνδας που έχουν στηθεί. Η περίπτωση της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν από τις πάρα πολύ δύσκολες γιατί οι ίδιοι οι εργολάβοι που ελέγχουν τα ΜΜΕ έχουν κάθε λόγο να προωθούν μια πολύ συγκεκριμένη προπαγάνδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει μια πολύ συγκροτημένη άποψη που είναι αποδεχτή από το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Όλοι μαζί συμφωνούν στο πώς πρέπει να γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων και κυρίως στο τι δεν πρέπει να γίνουν αυτά τα εργοστάσια τα οποία έχουν σαν στόχο να μοιράσουν μία πίτα 3δις». Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, ο δήμαρχος Νίκαιας και Αγ. Βαρβάρας, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, Ν. Τράγκας που τόνισε: «Το 1990 ρίξαμε τα σκουπίδια στην αυλή του Μητσοτάκη. Αν τώρα ήρθε ο γιός του για να συνεχίσει το έργο του, του λέμε ότι ούτε τρίχα δεν μπορεί να μας πειράξει. Θα τον ανατρέψουμε από την πρώτη στιγμή και θα κερδίσουμε».