Δημοτική Αστυνομία: “Ούτε απολυμένοι, ούτε κατασταλτικός μηχανισμός”

Από τα μεγαλύτερα κομμάτια της διαδήλωσης τη Δευτέρα ήταν οι δημοτικοί αστυνομικοί με δεκάδες οχήματά τους επικεφαλής. Η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι η πλειονότητά τους δε θα απολυθεί, αλλά θα μεταφερθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την αστυνομία, όχι μόνο δεν πείθει τους δημοτικούς αστυνομικούς, αλλά και η πλειοψηφία τους αντιδρά στην μετατροπή τους σε κατασταλτικό μηχανισμό.

“Η οριστική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει την απόλυση, μέσω διαθεσιμότητας, σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, 6.500 εργαζόμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση”, ανέφερε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. “Είναι πλέον κατανοητό και στον πιο δύσπιστο συνάδελφο ότι οι διαθεσιμότητες-απολύσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί και δεν πρέπει λοιπόν να μείνει αναπάντητη η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης. Γι’ αυτό, αγνοώντας την προπαγάνδα των πληρωμένων δημοσιογράφων και των εργολάβων των ΜΜΕ ότι δεν θα απολυθεί κανείς και μέσω της διαδικασίας της αξιολόγησης θα μεταφερθούν στην Ελληνική Αστυνομία ή σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα πρέπει τώρα όλοι μαζί να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Από αυτό τον αγώνα δεν πρέπει και δεν μπορεί να λείψει κανένας μας”.

Για την άρνηση των δημοτικών αστυνομικών να γίνουν κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ, μας μίλησε ο Νίκος Μαυρουδής, εργαζόμενος στο δήμο Νέας Ιωνίας: “Πάνε να διαλύσουν μια υπηρεσία που υπάρχει από το 1985, εδώ και 29 χρόνια. Μια υπηρεσία που δεν είναι κατασταλτική, θέλουν να την κάνουν κατασταλτική. Εμείς είμαστε κοντά στους δημότες σαν υπηρεσία, βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, τους ανήμπορους, πηγαίνουμε στα σπίτια για γνήσια υπογραφής, βοηθάμε στην ομαλή κυκλοφορία και την αποσυμφόρηση των δρόμων. Ακούγονται πολλά, ότι δεν έχουμε μπει με νόμιμες διαδικασίες, με ΑΣΕΠ. Αφού πριν το '98 δεν υπήρχε το ΑΣΕΠ, εγώ είμαι από το 1986 με διαγωνισμό. Έχει δεν έχει κάποιος πτυχίο, είμαστε όλοι άνθρωποι με οικογένειες που τους διαλύουν τη ζωή.

Ξεκινάει ένας αγώνας σήμερα και δεν πρέπει να σταματήσουμε μέχρι να ρίξουμε αυτή τη πολιτική. Η κυβέρνηση συνεχίζει την ανθρωποφαγία, συνεχίζει να καταστρέφει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Σήμερα είμαστε εμείς, αύριο κάποιοι άλλοι. Εκτελούν εντολές της τρόικα, είναι πιόνια της Ευρώπης και της Μέρκελ. Δεν πάει άλλο. Πρέπει ο λαός να ξεσηκωθεί, άσχετα πού δουλεύει, στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.. Είναι η ΕΡΤ, είναι ο ιδιωτικός τομέας, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Μόνο με συντονισμένο αγώνα θα νικήσουμε”.