Αντιφασιστική Ακαδημία Πλάτωνος

Μια αντιφασιστική βδομάδα με δύο σταθμούς ήταν η περασμένη στον Κολωνό: Την συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ Κεραμεικού - Κολωνού - Σεπολίων στην πλατεία Ακαδημίας Πλάτωνος. Και τη συναυλία που οργανώσαμε μαζί με τη Λαϊκή συνέλευση, την Επιτροπή Κατοίκων Ακ. Πλάτωνα, την Α ΕΛΜΕ, τον σύλλογο εκπαιδευτικών Αριστοτέλη, την Ένωση γονέων της 4ης δημ. κοινότητας, το Σύλλογο γονέων του 144ου σχολείου, και την κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό.

Την Πέμπτη, στη συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 7μμ με παιδικό θέατρο δρόμου για τα παιδιά ντόπιων, μεταναστών και τσιγγάνων ενώ παράλληλα η συζήτηση άνοιγε με τους γονείς τους που συμφωνούσανε οτι πρέπει να διώξουμε τους φασίστες από τη γειτονιά που νωρίτερα είχαν απειλήσει τον κόσμο να κρυφτεί στα σπίτια του και να μην πλησιάσει την πλατεία τις ώρες τις εκδήλωσης. Μάταια όμως. Ο κόσμος απτόητος υπέγραφε και αφηνε τα στοιχεία του για να ξαναέρθουμε σε επικοινωνία και να οργανώσουμε μαζί τα επόμενα βήματα και οι φασίστες άφαντοι.

Στη συνέχεια η Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος, τόνισε την πίεση του κινήματος στα κοινοβουλευτικά κόμματα για την ψήφιση ενός νέου "αντιρατσιστικού" νόμου, ενώ η Γεωργία Μαυραγάνη, εκπαιδευτικός – σκηνοθέτης μίλησε για τις μάχες των δασκάλων στα σχολεία για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά και το μπλοκάρισμα της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Χαρακτηριστική η παρέμβαση της Ηλιάνας από τη Βουλγαρία απολυμένης νοσηλεύτριας που περιέγραψε πως τα αφεντικά στην ιδιωτική υγεία παράγουν λεφτά για τους ίδιους και όχι υγεία για τον απλό κόσμο. Η συνέλευση έκλεισε με την προβολή του βιντεο από τη διαδήλωση των εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

Τρεις μέρες αργότερα, την Κυριακή, είχαμε το απογευματινό ραντεβού των αντιφασιστών της περιοχής στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος που υποδεχοταν τον κόσμο με έκθεση φωτογραφίας, συγκροτήματα rock και ρεμπέτικα.