Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αποτελεί καθαρή νίκη, προσωπική νίκη του ίδιου του Σακκά και του αγώνα που έδωσε, αλλά και νίκη του κινήματος αλληλεγγύης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ) μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά.

Ο αγώνας όμως δεν σταματάει εδώ. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε κάτω από την πίεση της απεργίας πείνας του Κ. Σακκά και του ξεσπάσματος της αλληλεγγύης να εκδώσει αυτή την απόφαση, αλλά έχει βάλει απάνθρωπους περιοριστικούς όρους.

Το Συμβούλιο επέβαλλε τους παρακάτω όρους: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες μέρες έχουν αποφυλακιστεί αστυνομικοί διευθυντές που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ή γνωστοί της σόουμπιζ με ελάχιστους όρους, ενώ ο Σακκάς κόντεψε να πεθάνει για να αναγνωριστεί το δικαίωμά του στην ελευθερία αφού η προφυλάκισή του παρατείνονταν παράνομα.

Έμεινε προφυλακισμένος επί 2,5 χρόνια, ενώ αναγκάστηκε να κάνει 38 μέρες απεργία πείνας. Οι γιατροί αναφέρουν ότι έχασε 16 κιλά και ακόμα και τώρα υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να υπάρξει χρόνιο πρόβλημα στην υγεία του. Χρειάζεται να συνεχιστεί η συμπαράσταση ώστε να παρθούν πίσω όλοι οι απαράδεκτοι περιοριστικοί όροι.