ΔΩΔΩΝΗ

Tην Τετάρτη 17/7 κτηνοτρόφοι από όλη την Ήπειρο κατέβηκαν για διαδήλωση στο εργοστάσιο της Δωδώνης. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 1500 άτομα, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν κάνει ποτέ.

Ζητούν να πληρωθούν αφού η εταιρία δεν τους έχει δώσει ούτε τις προκαταβολές που συνήθιζε να δίνει. Δεν έχουν χρήματα ούτε για ζωοτροφές για να συντηρήσουν τα ζώα τους.

Μπήκαν μέσα στο προαύλιο δυναμικά και ανάγκασαν ένα μέλος της Διοίκησης να κατέβει. Όμως, η τοποθέτηση του ήταν όλο υπεκφυγές. Δεν υπάρχουν λεφτά, περιμένουν δάνεια και άλλα τέτοια.

Έγινε συνέλευση επί τόπου και εξέλεξαν ένα Συντονιστικό για τον αγώνα τους. Αποφάσισαν να δώσουν διορία ως την επόμενη Τετάρτη αλλιώς η κινητοποίηση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 27/7 στις 11πμ μπροστά στο εργοστάσιο.

Μετά τη συγκέντρωση κατέβηκαν οργανωμένα με τα αγροτικά τους στην Περιφέρεια μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων για να ζητήσουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα.

Από τη δική μας μεριά παρεμβήκαμε με προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που απαιτούσε να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι και πρότεινε η Δωδώνη να γίνει δημόσια κάτω από εργατικό και αγροτικό έλεγχο.

Λουίζα Γκίκα