Η κηδεία του Θανάση μετατράπηκε σε διαδήλωση

Από τις γειτονιές της πόλης έβγαινε κόσμος και ενωνόταν στην πορεία που ξεχείλιζε από οργή για τους ελεγκτές και την κυβέρνηση. Στο νεκροταφείο ο κόσμος συνέρρεε κατά δεκάδες.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία ο κόσμος ξεκίνησε την αντίθετη διαδρομή (Αναπαύσεως – Π.Τσαλδάρη) ώστε να καταλήξει στο σημείο της δολοφονίας. Στη διαδήλωση συνολικά υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 3000 κόσμος. Εκεί έπαιξε το ρόλο της η αστυνομία που από νωρίς είχε προσπαθήσει να φρενάρει το κατέβασμα του κόσμου στην κηδεία και τη διαδήλωση με δύο σταθμούς του μετρό κλειστούς και μεγάλες δυνάμεις σε στενά και δρόμους της γύρω περιοχής. Δυνάμεις των ΜΑΤ «περίμεναν» τη διαδήλωση σε προκλητικά κοντινή απόσταση από το σημείο του θανάτου. Η οργή ιδιαίτερα των έφηβων και νεολαίων της περιοχής φάνηκε με τη συνέχεια μέρους της διαδήλωσης προς τον Άγιο Αντώνη και η απάντηση της αστυνομίας ήταν η βίαιη καταστολή που κατέληξε σε 40 προσαγωγές.

Μια βδομάδα μετά το χαμό του Θανάση, τα ψέματα της κυβέρνησης και του υπουργείου ή τα κανιβαλιστικά τσιτάτα “διανοούμενων” του συστήματος δε φαίνεται να συγκινούν κάποιον πέραν αυτών που τα γράφουν. Το Περιστέρι συνεχίζει να βράζει από οργή, καθημερινά πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται ή περνά από το σημείο της δολοφονίας και προσπαθεί να οργανώσει τα επόμενα βήματα. Αυτή τη βδομάδα χρειάζεται να δώσει τις απαντήσεις της η εργατική τάξη ενωμένη, οι εργαζόμενοι των μέσων μεταφοράς και οι εργαζόμενοι και άνεργοι επιβάτες να κάνουμε την προσπάθεια αυτή η οργή να κάνει σταθερά βήματά για να νικήσει. Η νέα πορεία της Τρίτης 20 Αυγούστου και η συναυλία της Παρασκευής 23 Αυγούστου πρέπει να οργανωθούν από τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του Περιστεριού. Έτσι θα πετύχουμε να τιμωρηθούν οι αυτουργοί, να κερδίσουμε δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες και να ανατρέψουμε την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:
Nα τιμωρηθούν οι ένοχοι
Η ιδιωτικοποίηση κοστίζει ανθρώπινες ζωές