Γηροκομείο Αθήνας

“Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη του 2010, με ελάχιστες προκαταβολές μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Σε όλο αυτό το διάστημα έχει δοθεί μόνο το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα”, δήλωσε στην Ε.Α, ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων, Γιάννης Γουλής. “Έχουμε κάνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις. Έχουμε καταφύγει σε όλους τους φορείς. Στο δήμο, στο υπουργείο εργασίας και στο ΙΚΑ καθώς από το Γενάρη του '10 δεν έχουμε ένσημα. Όσοι είναι να πάρουν σύνταξη έχουν τεράστιο πρόβλημα. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι διεκδικούν πλέον τα δεδουλευμένα τους στα δικαστήρια, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ανέρχονται σε πάνω από 30.000 ευρώ. Η διοίκηση το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει το διαίρει και βασίλευε και την άνιση μεταχείριση”.

Σκάνδαλο

Αυτή τη στιγμή η διοίκηση είναι υπόδικη και υπό έλεγχο από την Επιτροπή Κληροδοτημάτων. Υπάρχουν στελέχη υπόδικα για το σκάνδαλο της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Εν τω μεταξύ οι εργολάβοι καραδοκούν γι’ αυτό το οικόπεδο φιλέτο που εκτός από χώρος φροντίδας ηλικιωμένων είναι ένας πνεύμονας πράσινου και ηρεμίας, απ’ τον οποίο επωφελείται ουσιαστικά όλη η γειτονιά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με προκήρυξή της προτείνει κοινό αγώνα για “καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων. Επαναπρόσληψη των απολυμένων. Άμεση χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό. Να περάσει το Γηροκομείο τώρα στο Υπουργείο Υγείας κάτω από εργατικό έλεγχο.”

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας κατήγγειλε επανειλημμένα τη σκανδαλώδη διαχείριση της διοίκησης του γηροκομείου και γι' αυτό το λόγο μάλιστα του έχει ασκηθεί μήνυση.