Συντονιστικό Νοσοκομείων: Συνελεύσεις παντού

“Πρέπει να απαντήσουμε στα ψέμματα του Άδωνη πως δεν απολύεται κανείς. Εμείς είμαστε 100 εργαζόμενοι από το 7ο ΙΚΑ-Πατησίων που μας μετέφεραν στο Αγ. Oλγα. Σήμερα, λίγους μήνες μετά μας βγάζουν σε διαθεσιμότητα. Το ίδιο θα κάνει και με τους εργαζόμενους από τα νοσοκομεία που κλείνουν. Θα τους μεταφέρει κατ' αρχήν κάπου αλλού και μετά θα τους ξεπαστρέψει με μια υπουργική απόφαση” είπε η Ρούλα Σακκά από το 7ο IKA Πατησίων που βρέθηκε με μετάταξη στο Αγ. Όλγα και τώρα απολύεται. “Στο Σισμανόγλειο στέλνουν στην ανεργία τους εργαζόμενους που είχαν φέρει με μετάταξη από το ΙΚΑ Παπαδημητρίου” τόνισε ο Νίκος Μαλίνογλου, πρόεδρος του σωματείου στο Σισμανόγλειο.

“Πρέπει να ορίσουμε συγκεκριμένα βήματα δράσης. Να πιέσουμε για Γενικές Συνελεύσεις παντού, για στήριξη του αγώνα στα νοσοκομεία που κλείνουν με επισκέψεις συμπαράστασης στο Λοιμωδών, στο Φλέμινγκ, κ.ά. Την Τετάρτη 4/9 να συμμετάσχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην στάση των Ομοσπονδιών. Να βάλουμε σαν στόχο να υπάρχει ένα τεράστιο μπλοκ νοσοκομειακών στην ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη και να πιέσουμε την ΠΟΕΔΗΝ ώστε να αναγκαστεί να οργανώσει σύσκεψη πρωτοβάθμιων”, πρότεινε ο Κώστας Καταραχιάς, γραμματέας του σωματείου στον Αγ. Σάββα.

“Ο Συντονισμός που έχετε ξεκινήσει εδώ στην Αττική δείχνει την αναγκαιότητα της οργάνωσης από τα κάτω ενάντια στις ηγεσίες που δεν θέλουν να δώσουν καμιά μάχη και έχει δώσει ώθηση και σε άλλους τοπικούς συντονισμούς”, τόνισε ο Σωτήρης Λέγγας, αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο της Ικαρίας, εξηγώντας πως ένας παρόμοιος συντονισμός έχει ξεκινήσει με τα νοσοκομεία του Β. Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Πελοπόννησος

“Στην Πελοπόννησο αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα μάζεμα αντιπροσώπων από τα νοσοκομεία όλων των νομών της περιφέρειας. Η προσπάθεια της ΠΟΕΔΗΝ όχι μόνο να μπλοκάρει αλλά και να τρομοκρατήσει τους συμμετέχοντες αποδεικνύει πως δεν θέλουν τον συντονισμό της βάσης” είπε η Φωτεινή Μανωλάκου, αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο των Μολάων.

“Ο Άδωνης και η κυβέρνηση θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα νοσοκομεία ώστε να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να πάνε μετά στις επόμενες επιθέσεις σε σχολεία και υπουργεία. Εμείς πρέπει να φτάσουμε στην 48ωρη της ΑΔΕΔΥ 18-19/9 με συνεχείς δράσεις, να κρατήσουμε τις επόμενες δυο βδομάδες με μικρότερες ή μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ώστε όταν έρθει η ώρα και των άλλων κλάδων να ενωθούμε μαζί τους”, επισήμανε ο Γιώργος Κούτουλας από το Θριάσιο.

• Επόμενη σύσκεψη του Συντονιστικού θα είναι την Τρίτη 10/9 στις 7 το απόγευμα στο ΕΚΑ.