Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - Σταματήστε τις διώξεις των αντιφασιστών

“Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο Π. Κωνσταντίνου αφορά στο ότι με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ή φημών δημιούργησε τρόμο ή ανησυχία στους πολίτες και αναταραχή στην κοινωνική ειρήνη”, είπε η δικηγόρος Σοφία Χατζογλίδου που μαζί με τον Φραγκίσκο Ραγκούση έχουν αναλάβει την υπόθεση. “Στην Ελλάδα του 2013 όπου η Χρυσή Αυγή είναι στη Βουλή, αν κάτι έχει δημιουργήσει τρόμο και ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η παρουσία φασιστών και ρατσιστών σε αυτή τη χώρα. Για να μπορέσουν να εντάξουν στη δικογραφία το δημοσίευμα της ΚΕΕΡΦΑ άλλαξαν τον τίτλο και έγραψαν “ανακοίνωση αριστεριστών υπέρ Αλβανών κακοποιών”. Αυτή είναι η δήλωση της Χρυσής Αυγής η οποία χρησιμοποιήθηκε σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και την κρατική εξουσία. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί αυτή η κατηγορία για μία έκφραση άποψης με βάση το Άρθρο 14 του Συντάγματος”.

“Όντως ο Σ. Μιχαήλ και ο Π. Κωνσταντίνου με τη δράση τους έχουν ενσπείρει το φόβο στους ανθρώπους που εκπροσωπούν τον κ. Δένδια και την εξουσία του”, είπε η Ράνια Νενεδάκη, Δημοτική Σύμβουλος Ζωγράφου με το “Κίνημα στην Πόλη”. “Πρέπει στις γειτονιές με ευθύνη των επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ και των Αντιφασιστικών Ομάδων να το σηκώσουμε όσο γίνεται περισσότερο το θέμα των μεταναστών. Μας φοβούνται γιατί είμαστε περισσότεροι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Οι κινήσεις τους είναι σπασμωδικές, γιατί βλέπουν ότι η εξουσία τους φθίνει. Είναι η ώρα να ξεκινήσουμε με επίθεση και να πούμε ότι η εργατική τάξη που ζει στην Ελλάδα είναι ενιαία και είναι ενάντια στο ρατσισμό και ενάντια στην κρατική βία”.

“Οι πανεπιστημιακοί διώκονται από το κράτος με τον ίδιο τρόπο που διώκονται και οι αντιφασίστες, γιατί θέλουν να ποινικοποιήσουν και την συνδικαλιστική δράση. Είναι οι σπασμωδικές κινήσεις μίας κυβέρνησης που προσπαθεί με την τρομοκρατία να επιβάλει τη σιωπή στις αντίθετες φωνές”, είπε η Μαρία Νικολακάκη, πανεπιστημιακός και μέλος του Αντιφασιστικού Μετώπου Παιδείας. “Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς έχουμε αποφασίσει να μοιράσουμε αντιφασιστικό υλικό στα σχολεία”.

“Στη Θήβα υπάρχουν πολλοί μετανάστες που έχουν πέσει θύματα ρατσιστικών επιθέσεων”, είπε ο Γιώργος Αποστολόπουλος από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θήβας. “Πρόσφατα έχουν γίνει επιθέσεις και στους Ρομά. Οι φασίστες προσπαθούν να φτιάξουν επιτροπές κατοίκων και να φορτώσουν τα βάρη στους Ρομά. Θέλουν να τους διώξουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους πολεμήσουν, τους κόβουν το νερό, τους κόβουν το ρεύμα.

Σαν μανιτάρια

Πρόσφατα πήγαμε οι αντιφασίστες στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συζητιόταν το θέμα και υπερασπιστήκαμε τον αντιρατσισμό στην πράξη. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε εξορμήσεις και εκδηλώσεις στην περιοχή. Η ΚΕΕΡΦΑ χρειάζεται να απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις αντιφασιστικές κινήσεις που φύτρωσαν σαν μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα και να καλέσει μια συνέλευση όλων των αντιφασιστικών κινήσεων”.

Ο Μοχαμεντί Γιουνούς, Αφγανός πρόσφυγας ενημέρωσε για την κατάσταση του συμπατριώτη του που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο. “Μας είπε ότι ήταν περίπου 9 μήνες στο Κέντρο Κράτησης. Εδώ και 6 μήνες πονούσε στην κοιλιά και ζητούσε συνέχεια να πάει στον γιατρό. Δύο μέρες πριν την απόπειρα πήγε πάλι στον αστυνομικό και ζήτησε να πάει στο γιατρό και αυτός τον κλώτσησε στην κοιλιά. Ήταν τόσο απελπισμένος που αποφάσισε να πεθάνει. Σήμερα έχει τα δύο γόνατα ραγισμένα, τραύμα στη λεκάνη και στη σπονδυλική στήλη. Κλαίει συνέχεια και λέει αν είναι να κλειστεί πάλι στη φυλακή καλύτερα να πεθάνει”.

“Δεν θέλουμε καλύτερες φυλακές για τους μετανάστες, θέλουμε να τις γκρεμίσουμε”, είπε ο Θανάσης Διαβολάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με την “Ανταρσία στο Λιμάνι”. “Οι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι εκεί χωρίς να έχουν κάνει κάτι, μόνο και μόνο γιατί είναι μετανάστες. Με τον ίδιο τρόπο έχουμε ποινικές διώξεις σε ανθρώπους όχι για κάτι που έκαναν αλλά για κάτι που είπαν ή κάτι που έγραψαν ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Κανείς από αυτούς που έκαναν την μήνυση δεν ευαισθητοποιήθηκε όταν μέσα στο Δ.Σ της Αθήνας ή στη Βουλή κάποιοι χαιρετάνε ναζιστικά. Και από αυτές τις διώξεις αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή και οι φασίστες έχουν ένα μέγα χορηγό και αυτός είναι το σύστημα. Πρέπει να ξεσπάσει κίνημα ενάντια σε αυτές τις διώξεις, να μετατρέψουμε σε διαδήλωση κάθε ποινικό βήμα αυτής της διαδικασίας. Δεν αφορά μόνο τους αντιφασίστες και την αριστερά αλλά κάθε δημοκρατικό άνθρωπο και δείχνει το φόβο τους απέναντι στις αντιστάσεις μας”.

Η Κατερίνα Πατρικίου από την ΚΕΕΡΦΑ Ιλίου - Πετρούπολης μίλησε για την προετοιμασία της συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα. “Αυτά τα κολαστήρια θα πρέπει να κλείσουν και αυτό αφορά όλο το αντιρατσιστικό κίνημα και όλες τις τοπικές ΚΕΕΡΦΑ. Στις 14 Σεπτέμβρη θα είμαστε χιλιάδες και θα απαιτήσουμε να κλείσει το στρατόπεδο και να απελευθερωθούνε όλοι. Θα οργανώσουμε εξόρμηση και στο Μενίδι για να ενημερώσουμε τον κόσμο της περιοχής και να τον καλέσουμε στη συγκέντρωση”.

“Η αστυνομία έκανε εισβολή στη σχολή μου, έπιασε κάποιους φοιτητές και έναν μετανάστη που τον πήγαν στην Αμυγδαλεζα”, είπε η Μαρία Γρυσμπολάκη από την Αρχιτεκτονική. “Μέσα στην εξεταστική θα καλέσουμε σαν ΕΑΑΚ γενική συνέλευση απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο μετανάστης και να πάρουμε απόφαση καταδίκης της αστυνομικής εισβολής. Η προσπάθεια θα είναι να κινητοποιήσουμε τους φοιτητές της σχολής μου για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Αμυγδαλέζα”.



Ψήφισμα με το οποίο απαιτεί να σταματήσει η δίωξη του Π. Κωνσταντίνου συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ εξέδωσε ήδη η ΟΛΜΕ και η ΟΕΝΓΕ. Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προανάκρισης με την κατάθεση υπομνήματος του Π. Κωνσταντίνου, και έγιναν καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης. Στο πλευρό του Π. Κωνσταντίνου έχουν ήδη καταθέσει ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταμάτης Νικολάου, Γραμματέας της ΟΛΜΕ, ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης έχει δηλώσει και ο Οδυσσέας Ντριβαλάς, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Συνεχίζουμε, απλώνουμε την καμπάνια «κάτω τα χέρια από τον Π. Κωνσταντίνου –κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες», συγκεντρώνοντας πανελλαδικά και διεθνή ψηφίσματα, δηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης.


Διαβάστε επίσης

Συλλαλητήριο στην Αμυγδαλέζα

Απεργία πείνας στην Ορεστιάδα

Γιαννιτσά: Όχι στο βιασμό της ιστορικής μνήμης

Πετράλωνα - Ταύρος: αντιφασιστική συγκέντρωση

Σύριοι πρόσφυγες: Ρατσιστική βαρβαρότητα

Συμπαράσταση στους διωκόμενους αντιφασίστες