Αγία Όλγα: Κάτω τα χέρια από τις συνελεύσεις

Αφού έγιναν οι τοποθετήσεις, τέθηκαν σε ψηφοφορία οι προτάσεις για τις δράσεις των επόμενων ημερών. Πρόταση έθεσε και ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ, Γιάννης Λαζαρίδης, η οποία και καταψηφίστηκε (1 ψήφος).

Οι άλλες προτάσεις τέθηκαν από το ΠΑΜΕ και μια ενιαία από το σύλλογο του 7ου ΙΚΑ και την Πρωτοβουλία αντίστασης και πάλης, η οποία και υπερψηφίστηκε. Η πρόταση περιελάμβανε στάση εργασίας για την Πέμπτη 29/8 (7-11πμ) και αποκλεισμό των ταμείων, καθώς και συμμετοχή στη στάση της ΑΔΕΔΥ (11πμ-3μμ). Για την Παρασκευή 30/8 αποφασίστηκε στάση εργασίας (11πμ-3μμ) με σκοπό την συμμετοχή μας στη συγκέντρωση στο Υπουργείο αλλά και στο Συντονιστικό.

Η απόφαση γράφτηκε πρόχειρα από τον πρόεδρο της συνέλευσης που ανέβαινε σε ένα γραφείο για να την δακτυλογραφήσει. Εκείνη την ώρα το ΠΑΜΕ έφερε αντίρρηση σχετικά με την απόφαση για την Παρασκευή και την συμμέτοχή στο Συντονιστικό, ενώ η πρόταση ήταν σαφής ότι η στάση θα γινόταν την Παρασκευή για τη συμμετοχή μας στο Συντονιστικό. Δημιουργήθηκε ένταση αλλά τελικά το θέμα τελείωσε αφού η απόφαση ήταν ξεκάθαρη.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ, Γιάννης Λαζαρίδης, άρχισε να φωνάζει στο διάδρομο ότι η απόφαση δεν είναι έγκυρη, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης δεν ανέφερε πουθενά ότι οι αποφάσεις τις συνέλευσης θα είναι παράνομες, μάλιστα έκανε και ο ίδιος πρόταση για να εγκριθεί! Τελικά, η απόφαση καθαρογράφτηκε, υπογράφηκε από τον πρόεδρο της συνέλευσης, πρωτοκολήθηκε και κοινοποιήθηκε στην διοίκηση του νοσοκομείου καθώς και στην ΠΟΕΔΗΝ.

Την επόμενη μέρα που ήταν και ο αποκλεισμός των ταμείων ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ, Γιάννης Λαζαρίδης, στο κυλικείο φώναζε δυνατά πως η απόφαση της συνέλευσης είναι παράνομη τρομοκρατώντας τον πρόεδρο της συνέλευσης πως η διοίκηση του νοσοκομείου θα μπορούσε να κινηθεί νομικά εναντίον του και δεν θα υπήρχε κανείς να τον υπερασπιστεί, αφού το νοσοκομείο δεν διαθέτει σύλλογο.

Τσιράκια

Το νοσοκομείο διαθέτει σύλλογο φυσικά, δεν διαθέτει προεδρείο, αφού στις τελευταίες εκλογές κανείς δεν είχε αυτοδυναμία και δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία έως τώρα. Εβαλε επίσης τα τσιράκια του να διαδίδουν πως η συνέλευση είναι παράνομη και όποιος συμμετάσχει σ' αυτήν θα βρει τον μπελά του.

Όταν λοιπόν συνάδελφοι από την Πρωτοβουλία αντίστασης κ πάλης αλλά και από το 7ο ΙΚΑ ανεβήκαμε στους ορόφους μοιράζοντας το χαρτί της συνέλευσης με τις αποφάσεις και ενημερώνοντας τους για τις δράσεις της ημέρας, βρήκαμε τους συναδέλφους τρομοκρατημένους να μας ρωτούν αν είναι νόμιμη η στάση και άλλα τέτοια. Στο κλείσιμο των ταμείων δεν εμφανίστηκε κανείς από τις άλλες παρατάξεις. Στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, όταν μπροστά σε άλλους συνδικαλιστές ρωτήθηκε ο Λαζαρίδης γιατί διέδιδε ότι είναι παράνομη η συνέλευση, εκείνος το αρνήθηκε!

Την Παρασκευή 30/8 είχε αποφασιστεί στάση εργασίας 11πμ-3μμ. Εκείνη την ημέρα πολλοί συνάδελφοι από το Αγία Όλγα είχαν οριστεί επιτροπή παραλαβής για το νοσοκομείο Πατησίων. Γύρω στις 11πμ ο Λαζαρίδης βρισκόταν στο γραφείο της διοίκησης και την ενημέρωνε πως το νοσοκομείο δεν έχει στάση και πως η στάση είναι παράνομη. Μάλιστα οι φωνές του ακουγόταν μέχρι τον διάδρομο, εξωθούσε την διοίκηση να πράξει τα δέοντα εναντίον των υπαλλήλων του νοσοκομείου Αγία Όλγα, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ!!!!

Αποτέλεσμα αυτής της καταστάσης ήταν να δημιουργηθεί αλαλούμ και η στάση να μην έχει την συμμετοχή που έπρεπε. Οι συνάδελφοι που ήταν στο Πατησίων και ήθελαν να στασιάσουν βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Λαζαρίδης κατέβηκε στο Πατησίων μετά από όλα αυτά και με θράσος και περισσή υποκρισία ανέφερε στον κόσμο που ήταν εκεί, πως αυτός δεν είπε κάτι τέτοιο!

Εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ λοιπόν τρομοκρατεί και απειλεί συναδέλφους, όταν εκείνοι μέσα από το πλέον δημοκρατικό μέσο, τη συνέλευση, αποφασίζουν πράγματα διαφορετικά από τις υποδείξεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Μαργαρίτα Χάιδη