και σε Wind - Vodafone

Η απεργία και στις δύο εταιρίες βγήκε από γενικές συνελεύσεις με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Και τις δύο μέρες της απεργίας θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις - περιφρουρήσεις στα γραφεία των εταιριών, από νωρίς το πρωί. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη συγκέντρωση και περιφρούρηση θα πραγματοποιηθεί από νωρίς το πρωί στα γραφεία της Wind (Λεωφόρο Αθηνών 106) και την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της Vodafone στην Παλλήνη (18ο χλμ Μαραθώνος & Πύλου).

Η Λιλιάνα Κυρίμη, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Wind (ΠΑΣΕΤΙΜ), εξηγεί τους λόγους της απεργίας: “Ο λόγος της απεργίας είναι το γεγονός ότι η Vodafone και η Wind, συστήνουν μια νέα εταιρία, μια εργολαβία ουσιαστικά, με σκοπό να πραγματοποιήσουν ένα έργο κοινής χρήσης κι ανάπτυξης του σταθερού δικτύου. Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει λόγος για τη σύσταση οποιασδήποτε τρίτης εταιρίας, αλλά το έργο μπορεί να γίνει από τους εργαζόμενους της Vodafone και της Wind ξεχωριστά.

Ο λόγος που θέλουν να συστήσουν μια νέα εταιρία δεν είναι άλλος παρά η μείωση του εργασιακού κόστους. Οι συνάδελφοι που θα πάνε εκεί, θα πάνε χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς συλλογική εκπροσώπηση και παράλληλα χτυπιέται και το σωματείο, καθώς το τεχνικό κομμάτι των εργαζομένων είναι ο κορμός του σωματείου μας. Δεν μας έχει δοθεί κανένα επιχείρημα για ποιο λόγο θέλουν να κάνουν νέα εταιρία. Ο σκοπός τους είναι να καταβαραθρωθούν όλα τα δικαιώματα και οι εργασιακές συνθήκες όπως υφίστανται αυτή τη στιγμή στις δύο εταιρίες.

Καλούμε όλο τον κόσμο σε συμπαράσταση στις απεργίες μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν επιτυχία. Από κει και πέρα θα προχωρήσουμε σε νέες γενικές συνελεύσεις για να συζητήσουμε την κλιμάκωση”.