Η Αντιφασιστική Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 5-6 Οκτώβρη

Πάνω από χίλιοι αγωνιστές και αγωνίστριες συμμετείχαν συνολικά όλο το διήμερο, στις τρεις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο γεμάτο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ.

Το πρωί της Κυριακής, η Διεθνής συνάντηση κατέληξε στην κοινή απόφαση-Κάλεσμα της Αντιφασιστικής Συνάντησης για μια διεθνή μέρα κινητοποίησης ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό με διαδηλώσεις στις 22 Μαρτίου του 2014. Tην στήριξή τους στην πρωτοβουλία ανακοίνωσαν συλλογικότητες και από άλλες χώρες. Το διήμερο έκλεισε με μια φορτισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Μαζικό παρών στην Αντιφασιστική Συνάντηση έδωσαν μετανάστες και πρόσφυγες από μια σειρά χώρες και κοινότητες μεταναστών, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, νέοι και νέες, ενώ το διήμερο στήριξαν με αποφάσεις τους οι ομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ, ΠΟΘΑ, ΠΟΣΤ, ΠΟΣ, ΠΟΕ ΔΟΥ, Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΙΝΑΠ καθώς και δεκάδες ΕΛΜΕ, Διδασκαλικοί Σύλλογοι και πρωτοβάθμια σωματεία. Χαιρετισμό στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση απεύθυνε και η ΟΛΜΕ.

Τις εργασίες του διημέρου και τις δύο μέρες κάλυψαν ακατάπαυστα τα τηλεοπτικά συνεργεία των εργαζομένων της κατειλημμένης και μαχόμενης ΕΡΤ, ενώ πολλά ήταν τα ντόπια και διεθνή μέσα που βρέθηκαν στο Ρουφ, αλλά και στο Κερατσίνι. Στη διάρκεια του διημέρου εκλέχτηκε η νέα 33μελής Συντονιστική Επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ.

Διεθνής συντονισμός, 22 Μάρτη

“Προχωράμε σε βήματα διεθνούς συντονισμού με πρώτο κάλεσμα την πανευρωπαϊκή και διεθνή μέρας δράσης κατά του φασισμού στις 22 Μάρτη 2014” αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η πολιτική απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα και μπορείτε να βρείτε ολόκληρη στο σάιτ της ΚΕΕΡΦΑ. “Προχωράμε χωρίς αυταπάτες ότι ο φασισμός θα νικηθεί μέσα από τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς. Μόνο η μαζική δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, η δράση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος μπορεί να τσακίσει τους φασίστες. Για αυτό η ΚΕΕΡΦΑ πρωτοστατεί σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολή και σχολείο για να χτιστεί η ενότητα στη δράση για να διώξουμε τους φασίστες. Διεκδικούμε να παραιτηθεί η κυβέρνηση που επί τόσους μήνες κάλυπτε τη δράση των νεοναζί και στελέχη της συνεχίζουν αυτή την κάλυψη. Δυναμώνουμε τις τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών.­


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα

- Μαζικό κίνημα για να ξηλώσουμε τους νεοναζί

- Ακτιβιστές απ' όλη την Ελλάδα

- Το Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ

- Οι ρατσιστικές εκστρατείες εκτρέφουν τους νεοναζί

- Ενωμένοι σε όλο τον κόσμο

- Οδός Παύλου Φύσσα

- Συναυλία τιμής στον Παύλο Φύσσα