Παιδική παράσταση: “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης”

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που ανέβασε την θεατρική παράσταση “Μια βραδια στου Νουριάν”, μια παράσταση που εκτός της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας απέκτησε ιδιαίτερη σημασία με την πλήρη συμπόρευση ολόκληρου του θιάσου στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Η νέα αυτή παράσταση σε μετάφραση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Βασίλη Κουκαλάνι είναι ένα πιο βαθύ πολιτικό βήμα. Με βασικό σλόγκαν “ένας ίσον κανένας” τέσσερα φιλαράκια προσπαθούν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο αστικό τοπίο σε έναν φανταστικό παιχνιδότοπο, αντιμετωπίζοντας μέχρι και την ίδια την αστυνομία.

Η παράσταση μπορεί πράγματι να παρουσιάζει την σημασία του παιχνιδιού και των αναγκών των παιδιών, όμως βάζει ακόμα πιο βαθιά ζητήματα, όπως η κριτική στην έννοια της ιδιοκτησίας και της διαχείρισης των ελεύθερων χώρων, η σημασία της συλλογικής δράσης, αλλά και η καταπίεση των μηχανισμών του κράτους όπως η αστυνομία ή ακόμα ακόμα και του σχολείου, που είναι τόσο βαρετό που τα τέσσερα φιλαράκια βαριούνται να πάνε και έχουν κανονίσει ένας από αυτούς κάθε φορά να μην πηγαίνει και να παίρνει τα μαθήματα από τους άλλους.

Με ένα απλό, κατανοητό αλλά που ανοίγει την συζήτηση τρόπο, οι συντελεστές έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια ξεκαρδιστική παράσταση με στοιχεία φάρσας, που όμως δεν αφήνει στο πλάι τον ρεαλισμό της καθημερινότητας, ανοίγοντας πραγματικά τη συζήτηση για όλα αυτά τα ζητήματα σε ανθρώπους μικρότερης ηλικίας.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Λίλλυ Μελεμέ και ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο οποίος έχει επίσης μεταφράσει και διασκευάσει το έργο από τα γερμανικά και καταπιάνεται για δεύτερη φορά - μετά το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» - με έργο του Volker Ludwig, με τον οποίο τον συνδέει και στενή φιλία. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και τραγουδιστής Φοίβος Δεληβοριάς. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι των Αλεξάνδρας Σιάφκου και Αριστοτέλη Καρανάνου, οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα και η επιμέλεια της κίνησης της Σεσίλ Μικρούτσικου.

Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Δάμπασης, Βασίλης Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος.

INFO

Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 -Πλατεία Βικτωρίας. Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία καθημερινές στις 10:00 π.μ.

Τηλ: 6978068699, 2108210082, 2155503656