3 και 6 Νοέμβρη: Εξορμούμε για την Πανεργατική

Η Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου μάς μίλησε για την περιοδεία και τη συγκέντρωση που έγινε στο χώρο της Ακρόπολης με εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού την Τετάρτη 23 Οκτώβρη. «Στο Λόφο της Ακρόπολης έγινε μια συγκέντρωση εν όψει της απεργίας και της συνέλευσης της ΣΕΑ όπου μαζεύτηκαν περίπου 30 εργαζόμενοι. Είχε έρθει να μιλήσει η Ιωάννα Λούβρου από την απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ, η οποία θα είναι ομιλήτρια και στην συνέλευση της ΣΕΑ. Μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της απεργίας τους στα Πανεπιστήμια, για το πώς την οργανώνουν μέσα από απεργιακές επιτροπές και για την ανάγκη του συντονισμού των χώρων δουλειάς. Ακολούθησε συζήτηση όπου μπήκε το θέμα της ενεργοποίησης της Επιτροπής Αγώνα που είχε δημιουργηθεί παλιότερα με τη συμμετοχή και των συμβασιούχων που έτσι κι αλλιώς προχωράνε και σε δικές τους κινητοποιήσεις»

Συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης έκανε εξόρμηση στη ΔΕΗ της Συγγρού.

«Κάναμε εξόρμηση για την Πανεργατική Απεργία και για τη συνέλευση της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης την Πέμπτη 24/10 στη ΔΕΗ της Συγγρού. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι εργαζόμενοι δεν ήξεραν για την Πανεργατική και φαινόντουσαν απογοητευμένοι. Στις συζητήσεις που ανοίξαμε μας έλεγαν για τις εξελίξεις στο συνδικάτο τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», μας είπε η Τάνια Βριζάκη. «Έδειξαν ενδιαφέρον για τη συνέλευση, ρωτούσαν τι προτείνει η ΣΕΑ, πώς λειτουργεί. Ορισμένοι είχαν ήδη συζητήσει να κάνουν ένα πρώτο μάζεμα για την απεργία στις 6 Νοέμβρη. Ανοίξαμε και το θέμα της δίωξης της Εργατικής Αλληλεγγύης, δώσαμε έξι φύλλα μετά από συζήτηση πάνω και σε αυτό και μαζέψαμε οικονομική ενίσχυση».

Σε όλους τους χώρους

Ο Βασίλης Μυρσινιάς μάς μίλησε για την περιοδεία στο Θριάσιο Νοσοκομείο. «Για τις 3 του Νοέμβρη υπήρχε συγκεκριμένο ενδιαφέρον αφού πολλοί ήθελαν να μάθουν το πρόγραμμα, τι θέματα θα έχει, από ποιους χώρους θα είναι οι ομιλητές. Θα ξαναπάμε για να τους δώσουμε το φυλλάδιο με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να δηλώσουν και συμμετοχή. Όταν τους δίναμε την προκήρυξη για την Γενική Απεργία ακουγόταν ένα «επιτέλους!», όσον αφορά την καθυστέρηση των γραφειοκρατών να την κηρύξουν. Παρά το ότι ήταν ημιαργία η Παρασκευή 25/10 που πήγαμε μαζέψαμε και 30 ευρώ ενίσχυση για την Εργατική Αλληλεγγύη ουσιαστικά μόνο από ένα όροφο, ενώ δώσαμε και 10 φύλλα της εφημερίδας».

Από τη Θεσσαλονίκη, η Φύλλια Πολίτη μάς έδωσε την εικόνα για την παρέμβαση στις κινητοποιήσεις των διοικητικών. «Έχουμε παρέμβει δύο φορές τις τελευταίες μέρες σε συνελεύσεις των διοικητικών του ΑΠΘ. Χρεωθήκαμε κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα τους και κάναμε συζήτηση για τη σημασία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Τους ζητήσαμε να συμμετέχουν στη συνέλευση της ΣΕΑ. Η απεργία τους οργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα που ασχολείται με τις περιφρουρήσεις, τα κουπόνια, τη συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις. Είναι ένα παράδειγμα που αξίζει να απλωθεί πανελλαδικά. Στην τελευταία τους συνέλευση την Παρασκευή ανοίξαμε και την καμπάνια για τη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης. Αρκετοί υπέγραψαν και πήραν το νέο φύλλο της εφημερίδας».

Πετυχημένες ήταν και οι εξορμήσεις στην Πάτρα. «Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ετοιμάζονται για την Πανεργατική με κινητοποίηση διήμερη, αυτή την Τετάρτη και την Πέμπτη με στάσεις εργασίας», μας μετέφερε η Φωτεινή Λυσικάτου. «Σε όποιο χώρο πηγαίναμε ανοίγαμε τις δύο καμπάνιες για την απεργία και τη ΣΕΑ, αλλά είχαμε και εντυπωσιακή αντιμετώπιση για την δίωξη της εφημερίδας. Υπήρχε κόσμος που έλεγε ότι είναι ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα ενισχύσει την εφημερίδα που οργανώνει αυτούς τους αγώνες και την μάχη ενάντια στους φασίστες. Πολύ καλή ήταν η παρέμβασή μας στο Δήμο με 6 φύλλα της εφημερίδας και στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ με 10 εφημερίδες και 45 ευρώ ενίσχυση».


Το πρόγραμμα της Συνάντησης

Κυκλοφόρησε το αναλυτικό πρόγραμμα της πανελλαδικής συνέλευσης της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης που θα γίνει στις 3 Νοέμβρη στην Πανηπειρωτική (Κλεισθένους 15, πίσω από το Δημαρχείο), τρεις μέρες πριν την Γενική Απεργία στις 6/11.

Από τις 10πμ έως τις 12μ θα γίνει η συζήτηση «Πώς οργανώνουμε την εργατική αντίσταση στη βάση» με ομιλητές τον Τάσο Αναστασιάδη, συντονιστή της ΣΕΑ, την Γεωργία Κόφφα, από την απεργιακή επιτροπή της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, τον Κώστα Καταραχιά, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, τον Κώστα Φοινινή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων στο Δήμο Βριλησσίων, την Μαρία Καλιτσουνάκη, ξενοχοϋπάλληλο από το εργατικό έντυπο «Καμαριέρα», την Ειρήνη Φωτέλλη, συνδικαλίστρια από την ΕΡΤ, και τον Γιώργο Κοβιό, πρόεδρο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Από τις 12.30μμ έως τις 2.30μμ θα γίνει η συζήτηση «Η αντιφασιστική δράση στα συνδικάτα» όπου θα μιλήσουν ο Γιώργος Τσιρώνης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Σεραφείμ Ρίζος από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων στα Χανιά, ο Γιάννης Κούτρας από το ΔΣ της ΕΝΙΘ, η Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο Μήτσος Αργυροκαστρίτης, συνδικαλιστής λιθογράφος.

Η τελευταία συζήτηση θα ξεκινήσει στις 3μμ και θα κρατήσει ως τις 5μμ με θέμα «Η απεργία στις 6 Νοέμβρη. Για τη νίκη των αγώνων διαρκείας». Τις εισηγήσεις θα κάνουν ο Γιάννης Αγγελόπουλος από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, ο Βασίλης Συλαϊδής μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιντρακόμ, η Ντίνα Γκαρανέ από την απεργιακή επιτροπή της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Χρίστος Αργύρης από το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, ο Νάσος Μπράτσος, συνδικαλιστής από την ΕΡΤ, ο Μήτσος Καλπίδης, συνδικαλιστής από το Δήμο Κορυδαλλού, ο Γιώργος Κούτουλας, από το ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων του Θριάσιου Νοσοκομείου και η Ιωάννα Λούβρου από την απεργιακή επιτροπή των εργαζόμενων στο ΕΚΠΑ.