Λευτεριά στον Χελάλ

Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το έτος 2007, όλη την διάρκεια αυτή μέχρι την ημέρα της σύλληψής του εργαζόταν νόμιμα, με βάση τα νομιμοποιητικά έγγραφα που είχε. Πλήρωνε εφορία και ΙΚΑ, ζούσε νόμιμα στην Ελλάδα, ώσπου μία ημέρα προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και έκτοτε κρατείται προς απέλαση.

Ο Χελάλ είναι άρρωστος, πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και η πολύμηνη και αβέβαιη ως προς τα χρονικά όρια κράτησή του, επιδεινώνει καθημερινά την κατάστασή του. Η Διεύθυνση Αλλοδαπών αρνείται να τον αφήσει λόγω μιας καταδικαστικής απόφασης σχετικά με την άδεια παραμονής που του έδωσαν τα παραπάνω κυκλώματα. Εξαιτίας αυτής της απόφασης, που εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό, η Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών τον θεωρεί επικίνδυνο για την δημόσια τάξη (!).

Είναι πολύ εύκολο για την Ελληνική αστυνομία να κρίνει τους μετανάστες ως επικίνδυνους για την δημόσια τάξη, πολλές φορές με βάση μονάχα την απλή άσκηση της ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε αδίκημα. Οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει με την ζωή τους και την εργασία τους στην Ελλάδα, κρίνονται, πολλές φορές με παντελώς αυθαίρετο τρόπο, επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, ενώ τα κυκλώματα συνεχίζουν να πλουτίζουν ανεμπόδιστα.

Και παρόλο που πια κινδυνεύει η υγεία του και η κράτησή του γίνεται όλο και περισσότερο επικίνδυνη για την ζωή του, η Υποδιεύθυνη Αλλοδαπών αρνείται να τον αφήσει ελεύθερο. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Χελάλ Αχμέντ, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να κλείσουν τα κέντρα κράτησης.

Ευγενία Κουνιάκη