Αντίο σύντροφε Σάκη

Ο σύντροφος Σάκης Ευαγγελίδης έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, 1/11. Είχε οργανωθεί στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση (την οργάνωση από την οποία προήλθε το ΣΕΚ), στον τοπικό πυρήνα της Ξάνθης, από το 1995 και από τότε ήταν σε όλους τους αγώνες, σε κάθε κινητοποίηση, στις εξορμήσεις στην πλατεία με την Εργατική Αλληλεγγύη, πρώτος στις αφισοκολλήσεις και στα πανό, ένα κομμάτι από το κίνημα της πόλης.

Ο Σάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Αντικαπιταλιστική Συμμαχία στις εκλογές του 2004 και στη συνέχεια με την ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. το 2007 και στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με την “Ανταρσία στην Αν. Μακεδονία και Θράκη”.

Ο σύντροφος Σάκης ήταν ναυτικός. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν άνεργος. Πάντοτε καλοσυνάτος και φιλικός με όλους, και παρόλα τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε δεν το έβαζε κάτω. Το τελευταίο πανό που έφτιαξε ήταν ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, το πρώτο πανό της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. στην Ξάνθη.

Οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή είναι με τη σύντροφο του, τη Βάσω, η οποία του στάθηκε με τόσο συντροφικό και υποδειγματικό τρόπο μέχρι το τέλος.

Γιάννης Πατζανακίδης, για τον πυρήνα ΣΕΚ Ξάνθης