ΟΛΜΕ: Διήμερο κινητοποιήσεων

Η ΟΛΜΕ σε συνεργασία με το Συντονιστικό των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα καλούν την Πέμπτη στις 12μ στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια (όπου θα βρίσκονται και οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ), ενώ στις 6μμ οργανώνουν συναυλία έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Θα ακολουθήσει ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ την επόμενη μέρα θα γίνει αποκλεισμός του Υπουργείου και θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Οι τοπικές ΕΛΜΕ θα βάλουν πούλμαν για να φτάσουν στην Αθήνα τα μέλη τους.

Η ανακοίνωση των καθηγητών δεν παραλείπει να τονίσει ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν χτυπάει μόνο τους καθηγητές, αλλά και τους μαθητές. «Χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής). Πού είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Που είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;»

Είναι φανερό ότι αυτό που χρειάζεται είναι νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων έτσι ώστε οι καθηγητές να ξαναπιάσουν το νήμα από την απεργία διαρκείας του Σεπτεμβρίου για να μην περάσει καμιά απόλυση, να ξαναγυρίσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.