“Εδώ ΕΡΤ”

Δεκάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, απεργοί πέρασαν από τα μικρόφωνα του άριστα κρυμμένου, για λόγους ασφαλείας, μικρού στούντιο.

“Ήταν Πέμπτη βράδυ όταν αποφασίσαμε ότι η ΕΡΤ θα εκπέμψει από το Πολυτεχνείο παρά τις αντιστάσεις και τη σιωπηλή αδιαφορία των πρυτανικών αρχών, παρά το κυνήγι της κυβέρνησης που κι από εδώ ήθελαν να μας σταματήσουν με απειλές” μας είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Παπαδημητρίου. “Πήραμε αυτή την απόφαση με πολύ δύσκολα μέσα. Δύο μικροί υπολογιστές, δυο μικρόφωνα και μια μικρή κονσόλα που φέραμε από τα σπίτια μας, καταχωνιασμένοι σε ένα δωματιάκι. Η πρώτη ώρα ήταν εντελώς δοκιμαστική και είχε 500.000 ακροατές. Η δεύτερη ημέρα ξεπέρασε τις 700.000. Δεν μπορείς να σταματήσεις έτσι. Δεν σε αφήνει ο κόσμος”.

“Τα αντανακλαστικά ήταν αυτά που έπρεπε να είναι, για ανθρώπους που νιώθουν ελεύθεροι κι από δω και πέρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος να ακολουθήσουμε παρά μέχρι την τελική δικαίωση” συμπληρώνει ο Λεωνίδας Μενεγάκης, αθλητικός συντάκτης της ΕΡΤ. ενώ η Άννα Κωνσταντακάκη με τη σειρά της συμπλήρωσε “Φτάσαμε πολύ ψηλά. Δεν μπορούμε να κατέβουμε. Μας κλείσανε, μας απολύσανε, μας πετάξανε έξω από το ραδιομέγαρο κι ακόμα μας φοβούνται”.

Αυτό φάνηκε και με την παρεμπόδιση του μπλοκ της ΕΡΤ, από την ΕΛ.ΑΣ, να βαδίσει μέχρι το Ραδιομέγαρο μετά την πορεία της 17ης Νοέμβρη. Παρ'όλα αυτά νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ έξω από το αστυνομοκρατούμενο κτίριο της Αγ.Παρασκευής, ενώ συλλαλητήριο πραγματοποιούταν το απόγευμα της Τρίτης 19/11, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη ήταν στο τυπογραφείο.

Εν τω μεταξύ, ίσως η κρισιμότερη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ, πρόκειται να γίνει την Τετάρτη το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ, με αντικείμενο τους τρόπους συνέχισης του αγώνα. Με καινούργιο φύλλο οι Financial Crimes βάζουν την προοπτική της κλιμάκωσης. Κομβικά ζητήματα που θέτουν είναι η περιφρούρηση του Ραδιομεγάρου, για να αποτρέπεται και να αποθαρρύνεται η είσοδος των απεργοσπαστών της ΔΤ, η πίεση για απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, η πίεση για νέα γενική απεργία για την ΕΡΤ και η συνέχιση του συντονισμού που έχουν ξεκινήσει με τους απεργούς των ΑΕΙ κι άλλα σωματεία.


Διαβάστε επίσης

ΕΡΑ Ηρακλείου