H άποψή μας: Το καλύτερο δώρο

Όμως, ακόμα και οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς του Λονδίνου, που σίγουρα δεν μπορούν να κατηγορηθούν για …αριστερισμό, γράφουν ότι: «Την παραμονή της εξόδου της Ιρλανδίας από το μνημόνιο, το κλίμα δεν είναι καθόλου γιορταστικό στους δρόμους του Δουβλίνου. Σε αντίθεση με την κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα, οι αντιδράσεις στην Ιρλανδία ήταν περιορισμένες και αυτό ήταν έκπληξη για όλους. Όμως αυτό δεν σημαίνει μικρότερους κινδύνους κατάρρευσης για τις τράπεζες. Είναι ανοιχτό εάν η έξοδος της Ιρλανδίας από την επιτήρηση είναι επιστροφή στην ομαλότητα ή μια μικρή ανάσα στην επόμενη οικονομική καταιγίδα». Το άρθρο συμπληρώνεται από τη φωτογραφία μιας γυναίκας που παίζει άρπα σε δρόμο του Δουβλίνου για να μπορέσει να αγοράσει ψωμί.

Απόπειρες

Στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων σε όλη την Ελλάδα, οι άνεργοι και οι άστεγοι συνεχίζουν να πληθαίνουν, πριν ακόμα ψηφιστούν οι νέες «ρυθμίσεις» τρόικας-κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς και τα χαράτσια. Πίσω από τις απόπειρες του Σαμαρά να το παίξει Αϊ-Βασίλης από την Ιρλανδία ξεπροβάλει ο Γεωργιάδης που σακατεύει τα Νοσοκομεία, ο Αρβανιτόπουλος που διαλύει από ΕΠΑΛ μέχρι Πανεπιστήμια, ο Στουρνάρας που τσακίζει τις ζωές όλων μας.

Και η αντιπολίτευση; Ο Τσίπρας τώρα μιλάει για εκλογές πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το … 2015! Η υπόσχεση για ανατροπή μέσα από τον κοινοβουλευτικό δρόμο πάει όλο και πιο μακριά. Αν απλά περιμένουμε πότε θα έρθει η ώρα να ψηφίσουμε, οι οικονομικοί δολοφόνοι με το τσεκούρι δεν θα έχουν αφήσει τίποτε όρθιο.

Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς μας είναι οι αγώνες. Οι μαχητές της ΕΡΤ που συμπλήρωσαν έξι μήνες, οι απεργοί στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας μάς στέλνουν το πιο γιορταστικό μήνυμα: απεργίες ενάντια στα κλεισίματα, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις. Αντιφασιστικά συλλαλητήρια ενάντια στη συγκάλυψη των νεοναζιστικών εγκλημάτων. Δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για να διώξουμε Τρόικες, Μνημόνια και Νεοναζί.

Η Εργατική Αλληλεγγύη δεν θα σταματήσει να κουβαλάει αυτά τα δώρα σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε γειτονιά. Ελάτε να φροντίσουμε μαζί ότι θα φτάσουν παντού!