Tα μικρόφωνα στο πάτωμα

Ο Κασιδιάρης -που πριν λίγες βδομάδες αμέσως μετά την απόφαση να μην κριθεί προφυλακιστέος, με θράσος κλώτσαγε και έριχνε μπουνιές σε όποιον καμεραμάν ή φωτογράφο έβρισκε μπροστά του- αφού κοίταξε για λίγο αποσβολωμένος τα μικρόφωνα, έκανε σιωπηλά στην άκρη.

Ούτε ένας από τους χρυσαυγίτες δεν πρόλαβε να φωνάξει στους δημοσιογράφους (ή τέλος πάντων, στα πεσμένα μικρόφωνα), ένα “εγέρθητου” σαν και αυτό του Γερμενή, στην πρώτη συνέντευξη τύπου της Χ.Α το βράδυ των εκλογών του 2012.

Ικανοποίηση

Η διακοπή της μετάδοσης των δηλώσεων της Χ.Α προκάλεσε ικανοποίηση σε όλους όσοι από την πρώτη στιγμή υποστηρίζαμε ότι με το να δίνουν το λόγο στους φασίστες -τους ανοιχτά δηλωμένους εχθρούς της ελευθερίας- τα ΜΜΕ παίζουν τελικά το δικό τους παιχνίδι. Ότι παρουσιάζοντας τους νεοναζί σαν ένα “νόμιμα εκλεγμένο πολιτικό κόμμα” τα ΜΜΕ γίνονται το πλυντήριο για μια συμμορία ρατσιστών νεοναζί, δολοφόνων μεταναστών.

Ξεχνάμε τα πρωτοσέλιδα με το ΑΤΜ του Θ.Αναστασιάδη στο Πρώτο Θέμα; Τις “πικάντικες” λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής των χρυσαυγιτών στην Εσπρέσο και στα πρωινάδικα; Μέσα σε ποιο στούντιο, (Αντένα) και με ποιο δημοσιογράφο (Παπαδάκη), επιτέθηκε ο Κασιδιάρης στην Δούρου και γρονθοκόπησε την Κανέλη; Ποιο κανάλι (Σκάι) και ποιες εκπομπές (Τράγκας, Μπογδάνος) φιλοξενούν επανειλημμένως την Χ.Α; Δεν είναι το “Κόντρα” του Κουρή μόνιμο βήμα της Χ.Α; Δεν ήταν ο Σρόιτερ και ο “Αλφα” που έκαναν προεκλογικό “ρεπορτάζ” για την Χρυσή Αυγή που “καθάρισε” την πλατεία Αττικής; Δεν ήταν το Μέγκα και ο Θεοδωράκης που έκαναν τον Μιχαλολιάκο “πρωταγωνιστή”;

Και όσο αυτοί παίζανε παιχνίδι, οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ τρώγανε τις κλωτσιές και οι μετανάστες τις μαχαιριές. Τα μικρόφωνα στο πάτωμα, λοιπόν. Και εκεί να μείνουν.