Αρχίζει η δίκη για το τάγμα εφόδου Μεταμόρφωσης

Η περίπτωση Κοντομού είναι χαρακτηριστική της πλήρους κάλυψης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από την ΕΛ.ΑΣ αλλά ακόμα και από νυν υπουργούς της κυβέρνησης, όπως ο Αδωνης Γεωργιάδης.

Ενα ολόκληρο χρόνο πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μόλις τρεις μήνες πριν από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στις 10-9-2012, ο Κοντομούς μαζί με άλλους οκτώ δράστες εισέβαλε σε κουρείο στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκε στους δύο Πακιστανούς υπαλλήλους καθώς και σε έναν Έλληνα πελάτη και οδηγό ταξί, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους και στο τέλος έριξαν μέσα και μια βόμβα μολότοφ.

Η ΕΛ.ΑΣ, παρόλο που τα ρατσιστικά κίνητρα ήταν εμφανή δεν έκανε απολύτως καμιά έρευνα, σε αντίθεση με τον τότε βουλευτή της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη, που μόλις 9 μέρες μετά την επίθεση στο κουρείο, υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον Υπουργό ΠΡΟΠΟ να εξετάσει αν το θύμα έχει νόμιμα έγγραφα ή είναι “λαθρομετανάστης”!

Η μόνη απάντηση στην επίθεση ήταν η οργάνωση εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων φορέων αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το τάγμα εφόδου του Κοντομού έκανε τουλάχιστον τρεις δολοφονικές επιθέσεις: Επίθεση με μαχαίρι σε δύο μετανάστες από το Πακιστάν σε στάση τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στο θώρακα και ληστεύοντάς τον από χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, επίθεση με το αυτοκίνητό τους πάνω σε μοτοσυκλέτα που ανατράπηκε (την οποία έκλεψαν και αργότερα την έκαψαν). Και λίγα λεπτά αργότερα, εποχούμενοι σε αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επίθεση με μαχαίρι σε τρεις πακιστανούς μετανάστες, τους οποίους τραυμάτισαν (τον ένα σοβαρά στο θώρακα) και λήστεψαν.

Κατακραυγή

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα “jail golden dawn για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος”: “Ήταν η περίοδος κατά την οποία η αστυνομία κώφευε. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο για την επίθεση της 10/09/2012 όσο και για τις επιθέσεις το βράδυ της 22/09/2012, η ΕΛΑΣ δεν δημοσίευσε ποτέ ούτε μία ανακοίνωση”. Χρειάστηκε να υπάρξει νεκρός ο Σαχζάτ Λουκμάν και η διεθνής κατακραυγή που ακολούθησε στις 19 Γενάρη ώστε ο Δένδιας να “ενεργοποιήσει” τις υπηρεσίες αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας -που είχε ιδρύσει στα χαρτιά ένα χρόνο πριν- και έτσι τον Φλεβάρη πια του 2013 η ΕΛ.ΑΣ να στείλει δικογραφία για τον προφυλακισμένο Κοντομού.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ μετά την επίθεση στις 22 Σεπτέμβρη 2012 “... μία ώρα αφού παράτησαν το τελευταίο θύμα τους αιμόφυρτο, οι δράστες κάλεσαν με το κινητό του τηλέφωνο, που είχαν κλέψει, γιατρό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, του είπαν 'φάγαμε το μαύρο σκυλί' και τον απείλησαν. 'Στο τηλέφωνο φώναζαν, έβριζαν, θεωρούσαν ότι το θύμα τους είναι νεκρό', είπε στα ΝΕΑ ο γιατρός . ‘To μαχαίρι τους σταμάτησε έναν πόντο από την καρδιά του'”.

Η υπόθεση Κοντομού, που βρίσκεται προφυλακισμένος –και μαζί του όλο το τάγμα εφόδου της Μεταμόρφωσης- θα πρέπει άμεσα να πάρει το δρόμο για τις εφέτες ανακρίτριες για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

l Ο Γεωργιάδης δεν είναι ο μόνος πολιτευτής της ΝΔ με “ευαισθησίες” απέναντι στους μαχαιροβγάλτες της Χ.Α. Μάρτυρες υπεράσπισης του βουλευτή της Χ.Α στην Κόρινθο Μπούκουρα (που τελικά προφυλακίστηκε), ήταν σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ οι: Α. Παπακυριάκος, δήμαρχος Βέλου-Βόχας υποστηριζόμενος από την ΝΔ, ο Β. Νανόπουλος-υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου υποστηριζόμενος από την ΝΔ, ο Γ. Γκεζερλής-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου, ο Γ. Γεωργούσης-Πρόεδρος Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας και ο Γ. Βαφειάδης υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας.