Τέχνη εν Κινήσει: Μέσα στο κίνημα

Για την συλλογή που περιλαμβάνει τραγούδια, κείμενα, εικαστικά και ποιήματα ένωσαν τις δυνάμεις τους πάνω από 50 καλλιτέχνες δημιουργώντας μια πραγματικά ολοκληρωμένη δουλειά. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν υπάρχουν και γνώριμα ονόματα όπως ο Mc Yinca, ο Δημήτρης Καρούσος ή ο Παυλέας ενώ υπάρχει πάρα πολύ ενδιαφέρον υλικό για χρήση. Η συλλογή διατίθεται χωρίς αντίτιμο με προαιρετική οικονομική ενίσχυση ενώ κάποιος μπορεί να την κατεβάσει ελεύθερα στη σελίδα της ομάδας στο ίντερνετ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΤεΚ παρεμβαίνουν με μια συλλογή σε κάποια πολιτική μάχη. Το 2012 είχαν κυκλοφορήσει τη συλλογή “Μέρες από ατσάλι”, αφιερωμένη στην 9μηνη απεργία των Χαλυβουργών.

Οι ΤεΚ είναι μια συλλογικότητα εργαζομένων-καλλιτεχνών, που ξεκίνησε τη δράση της το καλοκαίρι του 2008. Σκοπός της ΤεΚ είναι η ανάπτυξη καλλιτεχνικής δράσης μέσα στο κίνημα.

“Πηγή έμπνευσης για την δημιουργία των έργων και την έκδοση αυτής της συλλογής, υπήρξε το εφιαλτικό σκηνικό που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η άγρια επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας, συνθέτουν αυτό το σκηνικό και είναι τα αποτελέσματα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και της αποθράσυνσης της ελληνικής άρχουσας τάξης. Η οποία δεν διστάζει να προτάξει το φασισμό ως ένα από τα όπλα της, για την αντιμετώπιση των αγώνων των ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων, των αγώνων του λαού μας. Η βαρβαρότητα που ζούμε και η ελπίδα για την ανατροπή της, έδωσαν τον τόνο και τις αποχρώσεις για να παραχθούν τα πρωτότυπα έργα της παρούσας συλλογής”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ομάδας.