Λιμενικό, όπως Λογοκρισία

Η έμπειρη δημοσιογράφος, κλήθηκε στην εισαγγελία, με την κατηγορία παραβίασης του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα σε βαθμό κακουργήματος, παρότι το ρεπορτάζ της στηριζόταν σε δημοσιευμένο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως κι όχι σε κάποιο απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο!

“Ο κρατικός μηχανισμός έδρασε ως κυβερνητικό παρακράτος στοχεύοντας τη δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε με μια απλή είδηση την επιχείρηση αναβάθμισης των μηχανισμών καταστολής” καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι). “Στις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα ιντερνετικά sites, στη νέα ΥΕΝΕΔ που είναι υπό ίδρυση μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» στην ΕΡΤ πρέπει να δημοσιεύουν μόνο ότι παράγεται-κατασκευάζεται και διακινείται από τους κρατικούς μηχανισμούς χειραγώγησης. Οτιδήποτε άλλο βαφτίζεται «ποινικό αδίκημα»”.

Ανακοίνωση με την οποία ζητάει το σταμάτημα κάθε δίωξης και απειλής προς την Πόπη Χριστοδουλίδου, εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» που ετοιμάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Μέγκα με αφορμή τους πνιγμούς των μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Πρωτοδίκης από την Κω ζήτησε να ακυρωθεί η εκπομπή που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 18/2, καθώς, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, θα παρεμποδιζόταν η εξέλιξη της δικαστικής έρευνας.

Δικαστική εξουσία και κυβέρνηση συναγωνίζονται ποιος θα επιβάλει περισσότερη λογοκρισία. Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απομόνωσης που δεν μπορούν να αντέξουν ούτε μια εκπομπή σε ένα κανάλι που δεν φημίζονται για τον αντικυβερνητισμό τους, μην τυχόν και αποκαλυφθεί, έστω και κατά λάθος, κάποιο στοιχείο για το έγκλημα του Σαμαρά και του Δένδια στο Φαρμακονήσι.