Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας εδώ και 25 χρόνια αποτελεί τον πόλο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών και των πληττόμενων στρωμάτων της δικηγορίας. Ιδίως τα τελευταία χρόνια που και οι δικηγόροι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεχόμαστε τεράστια επίθεση σε όλα τα επίπεδα σταθήκαμε στο πλευρό των έμμισθων δικηγόρων, αλλά και με τους ασκούμενους που εργάζονται με τους χειρότερους όρους.

Οι προτάσεις μας στις συνελεύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελούσαν πόλο για όλη την αριστερά με την οποία συνεργαστήκαμε. Με δική μας πρόταση ξεκίνησε η μεγάλη αποχή διαρκείας οργανωμένη με επιτροπές αγώνα και καταλήψεις στο Δικηγορικό Σύλλογο. Υπηρετήσαμε την υπεράσπιση των συμφερόντων των πληττόμενων εργαζόμενων τόσο στη δικηγορία αλλά και στηρίζοντας τον αγώνα των γραμματέων στα δικαστήρια.

Πολιτικά δίνουμε την μάχη και μέσα στο ΔΣΑ για τα κεντρικά πολιτικά αιτήματα.

Την τριετία που πέρασε ήμασταν παρόντες και παρούσες και σε όλες τις μάχες του λαού μας ενάντια στα μνημόνια. Στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, των διωκόμενων συνδικαλιστών, για να σπάσουν οι επιστρατεύσεις, για να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες και οι αργίες. Στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών, δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Στη μάχη ενάντια στα χαράτσια και στους πλειστηριασμούς για τη νομική στήριξη των λαϊκών συνελεύσεων, για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος ενάντια, στους αγώνες υπεράσπισης των διωκόμενων αγωνιστών της Λευκίμμης, της Κερατέας, των Σκουριών, των διοδίων.

Δώσαμε μάχη ενάντια στην τρομοϋστερία και την ακύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μέσω των τρομονόμων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών και ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό, για να μην εκδοθούν οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές, για να σταματήσει το αίσχος των στρατόπεδων συγκέντρωσης και της κράτησης σε αστυνομικά τμήματα. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή –μέσα και έξω από τα δικαστήρια- ενάντια στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Kαλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του δικηγορικού συνδικαλισμού, όλους τους συναδέλφους που δεν σκύβουν το κεφάλι να συνεχίσουμε την πάλη για μια αξιοπρεπή δικηγορία για όλους, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τώρα που ο λαός μας την έχει πιο πολύ από ποτέ ανάγκη

Ευγενία Κουνιάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης

Υποψήφιοι με την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας


“Ο αγώνας μας είναι διπλός. Είναι συνδικαλιστικός στο πλευρό των πληττόμενων δικηγόρων αλλά είναι και πολιτικός ενάντια στην κλιμάκωση και την κορύφωση της επιθετικότητας κυβέρνησης και τρόικας αλλά και σε όλες τις κεντρικές πολιτικές μάχες όπως αυτή για να εξαφανίσουμε τους νεοναζί χρυσαγίτες”, τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. ο Βασίλης Τσιγαρίδας από την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης που στις 23 και 24 Φλεβάρη κατεβαίνουν στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

“Δυστυχώς στο ΔΣΘ έχουμε το θλιβερό μειονέκτημα να είμαστε ένας από τους πρώτους συνδικαλιστικούς φορείς που οι χρυσαυγίτες κατεβαίνουν με δικό τους ψηφοδέλτιο. Παρά τις κινητοποιήσεις μας αλλά και τις κατηγορίες που έκαναν οι ίδιοι για πλαστογραφία υπογραφών υποψηφίων, το Δ.Σ του συλλόγου αρνήθηκε να απορρίψει την ναζιστική παράταξη”.

Είναι άλλο ένα δείγμα της κατρακύλας της απερχχόμενης διοίκησης του ΔΣΘ που όπως καταγγέλουν στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Εναλλακτικής Παρέμβασης “έχει καταντήσει το Δικηγορικό Σύλλογο έναν πλήρως συμβιβασμένο και εξευτελισμένο γραφειοκρατικό μηχανισμό, απολύτως αποξενωμένο από τους δικηγόρους και τα προβλήματά τους, αγκυλωμένο σε κομματικές δουλειές και ιδιοτελείς φιλοδοξίες και καθηλωμένο σε - de facto αδιέξοδες - νεοφιλελεύθερες και αντιδραστικές αντιλήψεις για τη δικηγορία”.

“Είμαστε όλοι μαχόμενοι-ες, συνεργάτες-ιδες, ανεξάρτητοι-ες δικηγόροι και μας γνωρίζετε ήδη μέσα από τους μεγάλους και μικρούς αγώνες που δώσαμε και δίνουμε καθημερινά με δυναμισμό και αποφασιστικότητα όλα αυτά τα 15 χρόνια από τη συγκρότησή μας”, τονίζεται στην εκλογική διακύρηξη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης που καλεί σε ψήφο για στήριξη στην παράταξη των ανυποχώρητων αγώνων.