Δήμος Αθήνας: Απολογισμός λεηλασίας

“Εχουμε ένα κείμενο 84 σελίδων που παραδέχεται ότι στην Αθήνα υπάρχει κρίση αλλά χωρίς καμία αναφορά στις πολιτικές των κυβερνήσεων γιατί η διαχείριση Καμίνη ήταν ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές των μνημονίων”, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου. “Πιο προκλητικό είναι ότι απαριθμούνται μια σειρά παράγοντες για την κρίση, όπως η παράνομη λαθρομετανάστευση -ένα από τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής που ο αρχηγός της είναι στη φυλακή- ή οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ότι δηλαδή η δράση των συνδικάτων και της αριστεράς οδήγησαν σε κλείσιμο μαγαζιών. Αλήθεια; Για την κρίση, την κατάρρευση, ότι δεν υπάρχουν επενδύσεις, για τη στασιμότητα της οικονομίας, ότι κλείνουν καταστήματα, φταίνε οι μετανάστες, οι αριστεροί και οι συνδικαλιστές εργάτες;”

Μνημονιακές περικοπές

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιθέσεις της δημοτικής αρχής είναι: η πειθάρχησή της στις μνημονιακές περικοπές σε τέτοιο βαθμό που δεν χρειάστηκε καν να παρέμβει το παρατηρητήριο της Τρόικα. Η εξυπηρέτηση όλων των δανείων, ακόμη και των σκανδαλωδών των ολυμπιακών αγώνων. Η παραχώρηση σε ιδιώτες της επισκευής και συντήρησης του στόλου απορριμματοφόρων της Αθήνας. Η αύξηση των δημοτικών τελών που έφτασαν να είναι άλλη μια φορομπηξία πλάι στα χαράτσια και το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων τροφοδοτώντας κατά 70% τα έσοδα του Δήμου την ώρα που γίνονταν αποδεκτές οι περικοπές των ΚΑΠ, των πόρων για τους Δήμους κατά 60%, του προγράμματος για δημόσια έργα.

Η μείωση του προσωπικού του δήμου κατά πεντε χιλιάδες εργαζόμενους με τη δημοτική αρχή αποδεχόμενη τις απολύσεις και ανοίγοντας το δρόμο για χειρότερες υπηρεσίες καθαριότητας και παιδικούς σταθμούς με λιγότερο προσωπικό και ακριβά τροφεία, με ελάχιστες θέσεις σε ξενώνες για άστεγους κόβοντας ακόμη και τα παγκάκια στην Κλαυθμώνος. Η πρόσληψη πενταμινητών “σκλάβων” με τα προγράμματα ΕΣΠΑ την ίδια ώρα που δίνονταν εκατομμύρια ευρώ για την τόνωση της “επιχειρηματικότητας”.

Οι πολιτικές της καταστολής, των επιστρατεύσεων των απεργών και της απαγόρευσης διαδηλώσεων, της αναβάθμισης της αστυνόμευσης στις γειτονιές και στο κέντρο της Αθήνας που άνοιξαν πόλεμο κατά της εργατικής και νεολαιίστικης αντίστασης στα Μνημόνια. Οι πολιτικές του ρατσισμού και της “ανακατάληψης των πόλης” την ίδια ώρα που η φασιστική τρομοκρατία οργίαζε στον Άγιο Παντελεήμονα με την δράση των παρακρατικών της “επιτροπής κατοίκων” της Θ.Σκορδέλη σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα, και η απόπειρα να απλώσουν το τρόμο στις γειτονιές της Αθήνας, όπως στη Κυψέλη, το Ν.Κόσμο, το Παγκράτι, τους Αμπελοκήπους, το Κολωνό, τα Πετράλωνα με τη δολοφονία του Λουκμάν, μεγάλωνε...

l Ανοιχτή συνέλευση της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” θα γίνει τη Δευτέρα 10 Μάρτη στην ΑΣΟΕΕ, 7μμ.