Οινούσσες, όπως Φαρμακονήσι...

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες που έφταναν νωρίς το πρωί της 6/3 οι λιμενικοί “ανταπέδωσαν σε πυρά που δέχτηκαν”από τούρκο διακινητή που συνελήφθη. “Πηγές του Λιμενικού στη Χίο ισχυρίζονται ότι δύο φορές ο διακινητής επιχείρησε να μπει στα χωρικά ύδατα. Την πρώτη φορά τον απέτρεψαν, ενώ τη δεύτερη φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του λιμενικού σκάφους. Οι λιμενικοί υποστηρίζουν ότι τότε ανταπέδωσαν τα πυρά” ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της ΕφΣυν.

“Προειδοποιητικοί” πυροβολισμοί

Τοπικό μέσο ενημέρωσης μετέδιδε διαδοχικά ότι “σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών”. Αργότερα (στις 2.57μμ), ότι “οι ενδείξεις δείχνουν ότι ήταν το δεύτερο δρομολόγιο των διακινητών, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το Λιμενικό για να ακολουθήσουν οι προειδοποιητικοί πυροβολισμοί” και ότι “οι πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για εξοστρακισμό σφαιρών”. Και δύο ώρες μετά, μετέδιδε την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, στην οποία δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σε αυτήν, υποστηρίζεται ότι οι λιμενικοί πυροβόλησαν γιατί “το ταχύπλοο σκάφος, με ιπποδύναμη μεγάλης ισχύος, όχι μόνο δεν ανέκοψε την ταχύτητά του, αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού”!

Η νέα αυτή εξήγηση συγκρούεται με κάθε λογική. Τι ακριβώς έλπιζε ο “τούρκος διακινητής” να πετύχει εμβολίζοντας με ένα μικρό κρισκράφτ φορτωμένο με 13 άτομα, ολόκληρο σκάφος του Λιμενικού; Μήπως μια θεαματική έκρηξη σαν και αυτές που βλέπουμε στις ταινίες του Χόλυγουντ; Μήπως να αυτοκτονήσει; Γιατί να θελήσει ένας “διακινητής” να γίνει διώκτης της Ελληνικής Ακτοφυλακής;

Οι πυροβολισμοί στο ψαχνό εναντίον αθώων ανθρώπων στοιβαγμένων πάνω στον άλλο, μόνο κατά τύχη δεν κατέληξε σε νεκρούς. Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα της Ευρώπης Φρούριο που υπαγόρευσαν η κυβέρνηση Σαμαρά και η ΕΕ. Οινούσσες, όπως Φαρμακονήσι, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.