H άποψή μας: Σεπτέμβρης 2013/Μάρτης 2014 - Aπεργίες και αντιφασισμός για να τους αποτελειώσουμε

Σήμερα, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με τον ίδιο συνδυασμό απεργιών και αντιφασιστικής κινητοποίησης. Όσα ψέματα κι αν αραδιάζει ο Σαμαράς ότι θα μοιράσει εκατομμύρια από το «πλεόνασμα» για να βοηθήσει τους «ασθενέστερους», η αλήθεια είναι ότι μαγειρεύουν μαζί με την Τρόικα τα χειρότερα: απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, χειρότερη ανεργία για όλους την ώρα που οι άνεργοι τραβάνε προς τα δυο εκατομμύρια.

Εικοσιτρείς πόλεις

Γι’ αυτό, οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί που απεργούν ξεσηκώνουν όλους τους χώρους και η ΑΔΕΔΥ προχωράει σε 48ωρη απεργία. Παράλληλα, η αντιφασιστική δράση έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις. Δίπλα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, στις 22 Μάρτη στέκονται αντιφασιστικές κινήσεις σε άλλες εικοσιτρείς πόλεις σε όλο τον πλανήτη, από το Σικάγο μέχρι την Σεούλ και από τη Γλασκώβη μέχρι τη Λευκωσία.

Η δύναμη αυτού του κινήματος είναι που αναγκάζει τη Βουλή να ψηφίζει την άρση της ασυλίας των νεοναζί βουλευτών. Αλλά αν νομίζει ο Σαμαράς ότι ξεμπερδεύει με αυτήν την ψηφοφορία, είναι γελασμένος. Αυτή τη φορά θα συνεχίσουμε απεργιακά και αντιφασιστικά μέχρι να αποτελειώσουμε αυτήν την κυβέρνηση.

Οι «υποσχέσεις» του Σαμαρά ότι θα κάνει παροχές απευθύνονται στους βουλευτές του για να τους πείσει να ψηφίσουν το νέο «πολυνομοσχέδιο» που απαιτούν η Τρόικα και οι καπιταλιστές. Οι χιλιάδες που βγαίνουμε στους δρόμους αυτές τις μέρες στέλνουμε το αντίθετο μήνυμα: τα ψέματα του Σαμαρά δεν θα φτάσουν ούτε μέχρι τις κάλπες του Μάη. Όχι μόνο θα στείλουμε στη φυλακή τους Κασιδιάρηδες, αλλά θα απολύσουμε και την κυβέρνηση των απολύσεων και του ρατσισμού.