XA: Άρση ασυλίας και “δηλώσεις μετανοίας”

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α στάθηκαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, εκτός της Χ.Α που ψήφισαν κατά και των ΑΝΕΛ που τοποθετήθηκαν “παρών”. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στην επιτροπή, το θέμα θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια όπου εφόσον αποφασιστεί η άρση της ασυλίας, οι φυρερίσκοι της Χ.Α θα παραπεμφθούν να απολογηθούν καταρχήν για τον ηγετικό και διευθυντικό τους ρόλο στα δεκάδες εγκλήματα που διέπραξε η εγκληματική συμμορία της Χ.Α - τουλάχιστον αυτά που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής -και εργοδότης του μηνυτή της Εργατικής Αλληλεγγύης δικηγόρου Ι. Ανδριόπουλου- Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή:

“Στην απόφασή μου αυτή (να ανεξαρτητοποιηθεί) κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνταν μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές. Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον...”

Υποκρισία

Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η δήλωση “μετανοίας” ήρθε λίγο πριν την άρση ασυλίας δείχνει πόσο υποκριτική είναι η στάση του - με την υποκρισία να φωνάζει μέσα στην ίδια φράση (“δεν γνώριζα” αλλά ταυτόχρονα “έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται”).

Είναι επίσης ενδεικτική του πανικού που έχει αρχίσει να καταλαμβάνει τους “αρχινταήδες” της Χ.Α μπροστά στην ενδεχόμενη προφυλάκιση, καθώς προφυλακισμένοι είναι ήδη οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χ. Παππάς, Σ. Μπούκουρας, Γ. Λαγός, Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος.

Η άρση ασυλίας των αρχηγών της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α είναι αποτέλεσμα της δύναμης του αντιφασιστικού κινήματος που έδωσε τον αγώνα και το αίμα του στους δρόμους από την πρώτη κιόλας μέρα εκλογής των νεοναζί – όταν όλο το πολιτικό σύστημα που τους κάλυψε, έλεγε “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα”.

Το να δικαστούν και να πάνε όλοι τους φυλακή, είναι, έστω και καθυστερημένα, μια επιβεβλημένη από τα κάτω πράξη δικαιοσύνης, για όσους μετανάστες κρατούνται στα κρατητήρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό έγκλημα, απλά και μόνο επειδή κάποιοι τους βάφτισαν “λαθραίους”. Και βέβαια, μια πράξη δικαιοσύνης για τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, για τους εκατοντάδες ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα μαχαίρια και τα ρόπαλα των νεοναζί της Χ.Α.

Το να υποστηρίζει κανείς σήμερα, όπως οι ΑΝΕΛ, την “μη άρση ασυλίας” της Χ.Α, τάχα για να μην χαθεί η “αντιμνημονιακή” ψήφος στη Βουλή, πέρα από το ότι καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η συμμορία των νεοναζί είναι “αντιμνημονιακή” δύναμη, δείχνει και την προσπάθεια του Καμένου να κρατήσει τις γέφυρες ανοιχτές προς τους φασίστες, μπας και πάρει και αυτός καμιά ψήφο από τον ενδεχόμενο επαναπατρισμό των ψηφοφόρων της Χ.Α πίσω στους παραδοσιακούς εκφραστές της δεξιάς.

Όπως ακριβώς ενάντια στα μνημόνια, έτσι ακριβώς και ενάντια στην φασιστική απειλή, δεν έχουμε καμιά απολύτως εμπιστοσύνη στις πλαστές “ενότητες” είτε των “αντιμνημονιακών δυνάμεων” είτε “του συνταγματικού τόξου”, αλλά στηρίζουμε και δυναμώνουμε την ενότητα και τους αγώνες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και το σύστημα που τους γεννά.