Ούτε μια ψήφος Χ.Α. στις γειτονιές μας

Συμμετείχαν πάνω από 30 άτομα, ανάμεσά τους και ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου και μοιράστηκαν 1500 προκηρύξεις. Η περιοδεία ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας, μέσω Χέυδεν κατέβηκε στην Αλκαμένους, βάδισε μέσα στην Λαϊκή μέχρι περίπου το ύψος του Αγίου Νικολάου, στην συνέχεια μέσω Αχαρνών γύρισε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όπου μοιράστηκε υλικό και φωνάχτηκαν συνθήματα, και κατέληξε πίσω στην πλατεία Βικτώριας.

Στην περιοδεία συμμετείχαν αγωνιστές από την Αφρική και το Πακιστάν που μοίραζαν υλικό χωρίς καμιά απολύτως ενόχληση, έχοντας την αποδοχή όλης της γειτονιάς, ντόπιων και μεταναστών. Σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα ότι η γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα είναι ρατσιστική, ο κόσμος μας υποδεχόταν.

“Μπράβο παιδιά”

«Η εξόρμηση ήταν πολύ δυναμική, με ντουντούκα και προκηρύξεις, με σημαίες και πλακάτ καλούσαμε κόσμο να στηρίξει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φωνάξαμε συνθήματα» μας μεταφέρει η Μαρία Αλιφιέρη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού. «Στην Αλκαμένους, μπήκαμε μέσα στην Λαϊκή, όπου κάποιος κόσμος ζητούσε να μάθει ποιοι είμαστε, ενώ άλλοι μας έλεγαν “μπράβο παιδιά, είστε οι μόνοι που βγαίνετε στη Λαϊκή”. Κάποιες κινήσεις, που έγιναν από ‘φασιστο -΄αγανακτισμένους’ ήταν μεμονωμένες - τα ίδια άτομα εμφανίζονταν σε διάφορους χώρους- και απομονώθηκαν».

Στη Θεσσαλονίκη, εξόρμηση της ΚΕΕΡΦΑ έγινε στην Καμάρα, όπου μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις, μαζεύτηκε οικονομική ενίσχυση, ενώ την επόμενη Τρίτη στις 6.30μμ το απόγευμα νέα εξόρμηση θα γίνει στην Νεάπολη, καθώς την προηγούμενη βδομάδα, υπό την προστασία της αστυνομίας, εμφανίστηκαν εκεί οι νεοναζί της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

«Στο Βόλο, μαζευτήκαμε την περασμένη Παρασκευή παρά την βροχή στον Αγιο Νικόλαο και με τη συμμετοχή μεταναστών κάναμε πικετοφορία στην Ερμού και μετά στην Παραλία. Είναι κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην πόλη με πολύ θετική ανταπόκριση του κόσμου που μας έπαιρναν τα υλικά από τα χέρια και μας έδιναν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία» μας μεταφέρει η Αριάδνη.

«Στα Γιάννενα έγινε γενική συνέλευση της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ στην οποία συμμετείχε κόσμος που οργάνωσε τις 22 Μ, αλλά και μετανάστες από την Σενεγάλη. Βάλαμε πρόγραμμα για εξορμήσεις στις σχολές και στην πόλη με μεγάλη εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ το πρώτο δεκαήμερο του Μάη» μας μεταφέρει η Λουίζα.

«Στο Ρέθυμνο στην πλατεία Μικρασιατών οργανώσαμε από διάφορες συλλογικότητες την προβολή του ντοκιμαντέρ ‘Φασισμός ΑΕ’, όπου μαζεύτηκε πάρα πολύς κόσμος. Μοιράσαμε τα φυλλάδια ‘καμιά ψήφος στους νεοναζί’ που είχαν μεγάλη απήχηση» μας μετέφερε η Μαριλήδα από την τοπική ΚΕΕΡΦΑ.

Στου Ζωγράφου έγινε συνέλευση με την συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, μεταναστών και αποφασίστηκε εκδήλωση της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ στις 29 Απρίλη, όπου ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι η υποψήφια με το Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου, Ράνια Νενεδάκη. «Στα Βριλήσσια, η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ αποφάσισε εκδήλωση για τις 10 Μάη πάνω στο «καμιά ψήφος στην Χ.Α», καθώς και εξορμήσεις σε γειτονιές, στο Σισμανόγλειο, το Παίδων Πεντέλης, το δήμο, τα σχολεία» μας είπε η Ελίζα.


ΚΕΕΡΦΑ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 15/4, καφέ Κούνια, 8μμ

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ-ΚΟΛΩΝΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/4, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, 6.30μμ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΤΗΣΙΑ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΚΥΨΕΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/5, πλ. Αμερικής, 7μμ

Θα προβληθεί βίντεο από τις κινητοποιήσεις της 22 Μάρτη διεθνώς.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΒΥΡΩΝΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/5, Ταπητουργείο, 7μμ

Θα προβληθεί βίντεο από τις κινητοποιήσεις της 22 Μάρτη διεθνώς.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/5, Κεντρική πλατεία( Νομαρχία), 7μμ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/5, πλ.Δημαρχείου, 6.30μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/5,Πεζόδρομος Ναυαρίνου, 7μμ,

«Κάθε ψήφος στη ΧΑ, είναι μαχαίρι στα χέρια των νεοναζί», Ομιλητές από ΚΕΕΡΦΑ, μετανάστες, συνδικάτα, αντιρατσιστικές κινήσεις. Θα προβληθεί βίντεο από τις κινητοποιήσεις της 22 Μάρτη διεθνώς.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ

Περιστέρι:Τετάρτη 16/4, 7μμ Πεζόδρομος

Άνω Λιόσια: Τρίτη 15/4, 5μμ Πλατεία Ηρώων

Αιγάλεω (Χαϊδάρι-Αγ-Βαρβ.): Τρίτη 15/4, 7μμ Μετρό Αιγάλεω

Πλ.Αμερικής: Σάββατο 26/4, 6μμ

Κουκάκι: Κυριακή 27/4, Δουργούτη, 12πμ

Λαύριο: Κυριακή 4/5, 11πμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ρολόι Νεάπολης: Τρίτη 15/4, 7μμ, αφισοκόλληση-πικετοφορία προς Ξηροκρήνη

Λαϊκή Χαριλάου: Σάββατο 26/4, 1μμ, Εγνατία με Γρηγορίου Εʼ, αφισοκόλληση-πικετοφορία στη Λαϊκή της Χαριλάου

Π. Λαχαναγορά-Περιστέρια: Τρίτη 29/4, 7μμ, Κασσάνδρου με Ρακτιβάν (όπισθεν υπουργείου), αφισοκόλληση-πικετοφορία